Etkinlikte ilk olarak Çukurova Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon merkezine ziyaret yapıldı. Burada bulunan yavru ve anneli köpeklere besleme yapıldı.

Barınak beslemesi sonrası Çatalan bölgesindeki yaşayan sahipsiz sokak hayvanlarının beslemesine geçen ekip; veteriner hekim eşliğinde pek çok hasta ve uyuz durumdaki sokak hayvanına da tedavi uyguladı.

Beslemelere akşam saatlerine kadar devam edildi. Sıcaklardan bunalan sokak hayvanlarına su ve kuru mama dağıtıldı.

KİHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım, Çukurova Belediyesi ile son zamanlarda pek çok ortak proje yaptıklarını belirterek, "Sokak hayvanları ve çevre konusunda ki bu projelerin üzerinde belediyenin Halk Masası Müdürü Yusuf Gergin ile birlikte çalışmalar yaptık. Bu projelerin tümüne Belediye Başkanı Soner Çetin onay verdi. Aşama aşama bu projeleri hayata geçirme amacındayız. Bugün yapılan etkinlik çerçevesinde yüzlerce sokak hayvanına besleme yapıldı, uyuz tedavisi uygulandı. Bu çalışmalar sosyal sorumluluk projelerimizin bir parçasıdır ve sürekli olarak yapılmaktadır. Amacımız topluma hassasiyet ve çözüm odaklı mesajlar vermek" dedi.

Editör: Barış Köksal