Edinilen bilgiye göre, olay Çukurova ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre Gizem S. (28) 2 yıl evli kaldığı ve 1 çocuğunun babası olan kocasından bir süre önce şiddet gördüğü gerekçesiyle ayrıldı. 

Ayrıldıktan sonra baba evine dönen Gizem S. bir süre sonra ailesiyle de anlaşamayınca evden ayrılıp daha önceden tanıdığı Rabia Ö. (20) isimli arkadaşının yanına gidip durumu anlattı. Bu arada Gizem S.'nin ailesi kızları eve gelmeyince polis gidip kayıp başvurusunda bulundu. Polis Gizem S.'yi ararken Rabia Ö. bir hafta kadar Gizem S.'yi evinde tuttu. Daha sonra annesi Şükriye Ö.'nün yanında kalabileceğini ona ev işlerinde yardım edebileceğini söyledi. Bunun üzerine Gizem S., Mersin'deki Şükriye Ö.'nün yanına gitti. 

Ancak Adana'da da evi olan Şükriye Ö. genç kadını hem Adana'da hem de Mersin'de çalıştırmaya başladı. Şükriye Ö.'nün 3 çocuğuna da bakan Gizem S. sürekli Şükriye ile Adana'ya gelip giderken bir gün Mersin'de kaldı. Bu sırada evde bulunan Şükriye Ö.'nün erkek arkadaşı Abdullah Y. (47), Gizem S.'ye tecavüz etti. Daha sonra da bu durumu Gizem S., Şükriye Ö.'ye anlattı. Şükriye Ö. "Tamam o zaman sen çalışmışsındır artık fuhuş yaparak para kazan" dedi. Bir süre Şükriye ve Abdullah Y., genç kadına fuhuş yaptırttı. 

Daha sonra da Adana'da Harun Ç. (35) isimli birine teslim etti. Bundan sonra da bu şahıs genç kadına 150 lira karşılığında fuhuş yaptırmaya başladı. Kendisi de genç kızla zorla birlikte oldu. Bundan 3 gün önce ise Harun Ç. evde olmadığı bir dönemde genç kadın kaçarak dayısına sığındı ve durumu anlattı. Dayı da Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği'ne gelerek şikayette bulundu. 

Şikayet üzerine polis genç kızın ismini verdiği şahısları gözaltına aldı. Anne kız ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyerek genç kıza yardım ettiklerini söyledi. Diğer erkek şahıslar da suçlamaları kabul etmedi. Şahıslar ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Editör: Barış Köksal