Antalya'da seyyar satıcılık yapan 41 yaşındaki 2 çocuk babası Necati Aslan, 2003 yılında boğazındaki kitle nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde Aslan'ın lenf kanseri olduğu tespit edildi. Ancak Aslan seyyar satıcılık yapıp ev kirasını ödediğinden hastaneye yatıp tedavi olmayı kabul etmedi. Hastalığını da bu nedenle ailesinden ve akrabalarından gizledi. Ancak hastalık ilerleyince Aslan çalışamaz duruma geldi. Bunun üzerine kardeşi Murat Aslan (37) Antalya'ya giderek kardeşini Adana'ya gelmeye ve tedavi olmaya ikna etti. Adana'ya gelen Aslan'ın Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde tedavisine başlandı.

Kemoterapi tedavisi gören Aslan aylarca hastanede yatarak tedavi oldu. Tedavi sonrası kanseri yenen Aslan tekrar ailesine kavuştu. Ancak 2013 yılında Aslan'ın hastalığı yinelendi. Aslan'a yine Balcalı Hastanesi'nde tedavi uygulandı. Kemoterapi alan Aslan'a hastalık ilerlediği için kemoterapi de kar etmedi. Bunun üzerine doktorlar başka ilaçlar verdi. Ancak Aslan'ın bedeni bu ilaçlara da olumlu yanıt vermedi.

Bunun üzerine doktor en son olarak yaklaşık 15 gün önce lenf kanserini tedavi edecek, onu hayatta tutacak bir ilaç önerdi. Ancak yeşil kartlı olan Aslan'a önerilen bu ilacı SGK karşılamadığı ve Türkiye'de olmadığı için ilaç alınamadı. Bu nedenle aile Yüreğir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım istedi. Vakıf, reçete ve SGK'nın ilacı karşılamadığını gösteren belgeleri isteyip Murat Aslan'ın müracaatını aldı. Vakıf, müracaatı aldıklarını, ödemenin yapılması için incelemenin yapıldığını, gerekli yerlere başvurulduğunu bildirmişti. Dün Aslan'ın kardeşi Murat Aslan (37) ise ağabeyinin parayı bulamazsa öleceğini söyleyerek, devlet yetkililerinden ve hayırseverlerden yardım istedi ancak Aslan bugün sabaha karşı hayatını kaybetti.

Ağabeyinin parasızlık yüzüne hayatını kaybettiğini söyleyen Aslan, "Ağabeyim zengin olsa 5 bin dolar tutarındaki ilacı alıp yaşayacaktı ancak bulamadığımız için bugün onu toprağa verdik. Keşke elimden bir şey gelseydi ama gelmedi ağabeyim gözümüzün içine baka baka öldü" dedi.

Aslan'ın cenazesi Balcalı Hastanesi Morgu'ndan alınarak Buruk Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

SGK'DAN KARAR BEKLEYEN LENF KANSERİ KADIN DA ÖLMÜŞTÜ

Yaklaşık 1.5 ay önce de 5 yaşındaki bir çocuk annesi Sibel Gökdam 4 yıl önce yakalandığı lenf kanseri yüzünden Balcalı Hastanesi'nde tedavi görürken, doktorlar genç kadının kök hücre nakli olması gerektiğini bunun da sadece İsveç'te yapıldığını söylemiş, Gökdam ailesi de İsveç'e gidebilecek maddi gücü olmadığı için SGK'ya başvurmuştu. Yaklaşık 5 milyon lira maliyeti olan tedavinin karşılanması için Gökdam verilecek kararı beklerken hayatını kaybetmişti.

Editör: Barış Köksal