Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen ‘Eğitimciler Buluşuyor’ etkinliği Şehit Yunus Uğur Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirildi.
Toplantının açılışında konuşan Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer, 15 Temmuz’un nöbetçisi 16 Nisan’ın ‘evet’çisi olduklarını belirtti. Sezer, “16 Nisan ile ilgili bir mücadele veriyoruz. Önemsiyoruz. İlk açıklayan sivil toplum örgütü olarak da önemsediğimiz bu yolda 16 Nisan akşamına kadar nöbetimiz devam edecek” dedi.
 
“Hedef 1 milyon üye, tercih ‘evet’”

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum ise 81 ilde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Olçum, “1 milyon 111 bin 111 kişi üye hedefi ve referandumda ‘evet’ tercihiyle çalışmalar yürütüyoruz. Önümüzde 3 önemli süreç var. Birincisi 16 Nisan, ikincisi 15 Mayıs, üçüncüsü ise dördüncü dönem toplu sözleşme. 15 Mayıs itibariyle Memur-Sen olarak bir çalışma başlattık. Hedefimizin bu yıl itibariyle 1 milyon 111 bin 111 kişi olduğunu belirttik ve yollara düştük. İnşallah 15 Mayıs 2017'de 1 milyon 111 bin 111 kişi üye sayısına imza atarak Memur-Sen ailesine olan ihtiyacın yarın daha çok olduğunu hatırlatacağız” diye konuştu.
 
“18 maddeyi saymak işin lüksü”

16 Nisan’da yapılacak referandumda 18 maddenin değişeceğini Memur-Sen’in de neden ‘evet’ dediğini bu 18 maddeyle kısıtlamamak gerektiğini belirten Olçum, şöyle devam etti:
“18 maddeyi saymak işin lüksü. Bizim ‘evet’ dememizin sırrı 18 madde ile sınırlı değil. Son yıllarda demokratikleşme zemininin gelişmesine tahammül edemeyenlerin 15 Temmuz’u peydahladığı bu ülkeye ekonomik olarak birçok bedel ödettiğini ortaya koyarsak 16 Nisan’da sağımıza ve solumuza bakmadan kimin nerede durduğunu gözlemlemeden yola çıktık. Bu sadece basit seçim değildir. Bu evet kararımız çok önemli. Fazla uzağa gitmeden hemen birkaç yıl içinde meydana gelen, 27 Nisan e-muhtırası, Gezi Olayları ve en uzu gece olan 15 Temmuz Darbe Girişimini iyi okumak gerekir. Allah’ın izni ile 16 Nisan Türkiye’nin yaşadığı gelgitlerin sona erdiği gün olacaktır.”
Etkinlik, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili’nin MEB’in yurtdışı eğitim programlarını anlattığı sunumu ile son buldu. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve çok sayıda Memur-Sen’e bağlı öğretmen katıldı.
 
Editör: Barış Köksal