İncirlik Üssü'nü ziyaret eden ABD'li oyuncularla çektirdiği fotoğraflarla gündeme gelen Adanalının üsse nasıl girdiği ortaya çıktı.

'İZİNSİZ GİRDİ' İDDİALARINI YALANLADI

Amerikalı bir yetkili Sözcü'ye yaptığı açıklamada, hayran olduğu Amerikalı sanatçılarla fotoğraf çektiren kişinin, üsse "İncirlik'e giriş izni olan bir kişinin sponsorluğunda" girdiğini, dolayısıyla "izinsiz girdi" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Ancak Amerikalı yetkili, bu açıklamayla kalmadı. İncirlik Üssü'nün "Türkiye Cumhuriyeti'ne ait bir askeri üs" olduğunu vurgulayan Amerikalı yetkili, "İncirlik bir Türk üssü. Dolayısıyla da üsse girişler için asıl izinlerden Türk yetkililer sorumlu." dedi.


İncirlik üssüne "izinsiz giriş" tartışması üsle doğrudan bağlantısı olmayan bir Adanalının 6 Aralık'ta İncirlik'i ziyaret eden Amerikalı sanatçılarla üste fotoğraf çektirmesi ve bunları sosyal medya hesabından paylaşmasıyla başlamıştı.

ABD GENEKURMAY BAŞKANI DA ORADAYDI

ABD'li kuruluş USO Show'un yaptığı bir etkinlik kapsamında 'Kaptan Amerika' serisinin 2 yıldızı Chris Evans ve Scarlett Johansson'ın da aralarında bulunduğu oyuncular, 6 Aralık'ta Adana'daki İncirlik Üssü'nü ziyaret etmişti.

Aynı günün akşamı sosyal paylaşım sitesi Ekşi Sözlük'teki bir kullanıcı da adresine, ünlü oyuncularla çektirdiği fotoğrafları, üsse girdiğini anlatarak yükledi.

Törenin yapıldığı alanda ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'un da olmasına rağmen, sivil bir kişinin güvenlikli alana nasıl girdiği tartışma konusu olmuştu.

Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal