Olay, dün öğle saatlerinde Yüreğir ilçesinde bulunan Süleyman Şah Ortaokulu’nda meydana geldi. Eğitim yaşını doldurduğu için okuldan uzaklaştırılan 6. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki D.K., tartıştığı okul müdürü Hüseyin Mete Ünal’ı kalçasından bıçakla yaraladı. Hayati tehlikesi bulunmayan Ünal, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, saldırgan D.K. polis tarafından gözaltına alındı.

Eğitim Bir-Sen üyesi eğitimciler ise bugün okulun önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Şube Başkanı Mehmet Sezer, eğitimcilere saygı sorununun en temel meseleleri haline geldiğini anlattı. Sınıfların akıllı tahta, öğrencilerin ise tablet bilgisayarlarla buluşturulduğu Türkiye’de öğretmenlere yapılan muamelenin düşündürücü olduğunu ifade eden Sezer şunları söyledi:

“Özellikle çocuklarımızın olumsuz etkilendiği televizyon dizileri ve filmlerin psikolog uzmanlar tarafından denetiminin yapılması, gerekiyorsa derhal yayından kaldırılması yerinde bir karar olacaktır. Öğrencilere yönelik disiplin kurallarının esnetilmesi, alınan disiplin tedbirlerinin uygulanmaması, öğretmene yönelik öğrenci merkezli şiddetin en temel nedenlerinden biri olarak görülmektedir. Maalesef artık eğitim çalışanları, veli, öğrenci gibi birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşın savunmasız kalmaktadır. Caydırıcı hiçbir önlemin alınmamış olması da olayların aralıksız sürmesine, mesleğin itibar kaybına uğramasına sebep olmaktadır. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir.”

Editör: Barış Köksal