Emeklilerin ucuz konut sahibi olmaları konusu, Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini üstlenmesinin ardından gündemin sıcak maddelerinden biri olmuş Bakanı Sarı, bu konuda gerekli çalışmaların Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra Adana’da da ivedilikle başlatılacağını açıklamıştı. 

Emeklilerin taleplerine ilişkin olarak Adana Valiliğine ilettikleri dilekçeyi hızla işleme koyduklarını belirten Adana Valisi Mustafa Büyük, emeklilerin ucuz konut hayallerinin gerçekleşmesi için başlattıkları arsa belirleme çalışmalarını tamamladıklarını ve ilgili dosyayı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne gönderildiğini müjdeledi.

Vali Mustafa Büyük, emeklilerin uygun şartlarda ve ödeme kolaylığıyla konut edinme taleplerini çok önemsediğini söyledi. Vali Büyük, "Emeklilerimizin bu yöndeki talepleri üzerine başlattığımız arsa belirleme çalışmalarımızı tamamladık ve dosya halinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne gönderdik. Emeklilerimizin konut sahibi olmaları en büyük mutluluk kaynağımız olacak. Bu konuda gerekli tüm çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz. Emeği geçen Sayın Bakanımız Fatma Güldemet Sarı’ya, Adana milletvekillerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.


 
Editör: Barış Köksal