Ziyarette konuşan muhtarlar, mahallelerindeki eğitim ve sağlık tesisi konularında sorunlarının olduğunu belirterek, bu konuda Vali Mustafa Büyük’ten yardım istediler.

Mahallede okul yapımı için arsası bulunduğunu dile getiren muhtarlar, bu arsalara okul yapılması durumunda oradaki öğrencilerin evlerine yakın bir okulda okuyabileceklerini ifade ettiler.

Vali Mustafa Büyük ise okullardaki derslik sayılarını çoğaltarak, öğrencilerin daha uygun bir ortamda eğitim-öğretim faaliyetlerini yapmaları konusunda yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Adana’nın eğitim ve sağlık alanlarında son yıllarda çok mesafeler kaydettiğini belirten Vali Büyük, “Başta eğitim, sağlık ve güvenlik olmak üzere, ilimizdeki sorunları kurum yetkililerimizle sürekli görüşerek, bu konuda çözüm bulmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza en yakın olarak gördüğümüz mahalle muhtarlarımızın taleplerini son derece önemsiyor ve sorunların çözümü konusunda gerekli çalışmaları kararlılıkla yerine getirmek için çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal