Özünal, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde bütün muhtarların akademisini kurmayı kararlaştırdıklarını söyledi.
 
Muhtarlık müessesinin insan hayatında çok önemli bir yerinin olduğuna işaret eden Özünal, "Muhtarlar, konumu gereği vatandaşların doğumundan ölümüne, hastalığından sağlığına kadar iş ve işlemleriyle uğraş veren bir camiadır. Bu nedenle daha iyisi ve güzel olanı verebilmek için bizler de muhtarlar akademisini kurmaya karar verdik. Muhtarlar akademisinde akademisyenlerden, yerel yönetimlerden, içişleri, adalet, maliye, tarım, sosyal güvenlik, turizm, milli savunma, sağlık ve ulaştırma bakanlıklarımızdan destek alacağımızı umuyoruz" dedi.
 
Muhtarlar akademisinin halkın ve ülkenin menfaatine olacağına inandıklarını söyleyen Özünal, ”Yazışmalarda, hizmet taleplerinde, milletin yaşam içinde çektiği sıkıntılarda, çevre bilinci, altyapı, imar, kaçak yapı, okul, sağlık, askerlik, kültürel ve olağanüstü hallerde halkımıza yol gösterici aktif hizmet sunumuna katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal