Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi’ndeki Avşar Sineması’nda filmin özel gösterimine katılan Mahsun Kırmızıgül ile filmin oyuncuları Talat Bulut, Meral Çetinkaya, Ali Sürmeli ve Doğukan Polat, etkinlikten saatlerce önce kendilerini beklemeye başlayan halkın alkış yağmuru ile karşılandılar. Tek tek halkı selamlayan oyuncular, gösterilen yoğun ilgiye teşekkür ettiler.

KARS’TAN GELEN YAŞLI KADINLA KUCAKLAŞTI

Oyuncular, platformda halkı selamlarken, Mahsun Karmızıgül, kendisini görmek için Kars’tan gelen yöresel giysiler içindeki yaşlı bir kadını fark ederek, yanına gitti. Yaşlı hayranıyla kucaklaşıp, “Buralara kadar gelmişsiniz, teşekkür ederiz” diyerek elini öpen Mahsun Kırmızıgül, daha sonra kısa bir konuşma yaptı. Kırmızıgül, “Çok büyük emek verdik, güzel bir film çıkardık” dedi.

20 GÜNDE 2,5 MİLYON İZLEYİCİ

Filmin çok kısa sürede yaklaşık 2,5 milyon izleyiciye ulaştığını belirten başrol oyuncularından Talat Bulut ise, "Mucize filminin gidişatından çok memnunuz. Mucize filmi artık bizden çıktı, bütün sinemaseverlere ait bir film oldu" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Avşar Sineması’nda filmin gösterildiği salona geçen Kırmızıgül ve oyuncular, yaklaşık 2,5 saat süren Mucize’nin tamamını Adanalı sinemaseverlerle birlikte izlediler.

Mahsun Kırmızıgül, film bittikten sonra da kendilerini alkış yağmuruna tutan halkı selamlarken, “Yılmaz Güney’in memleketine selam olsun. Onun memleketinde olmaktan çok mutluyum” dedi.

DÖRDÜNCÜ FİLMİ

Avşar Sineması yöneticileri ise, "Beyaz Melek", "Güneşi Gördüm" ve "New York'ta Beş Minare" filmlerini beyaz perdeye taşıyan yönetmen ve oyuncu Mahsun Kırmızıgül'ün dördüncü filmi Mucize’nin gişe satışlarının ilk günde rekor sayılabilecek düzeyde olduğunu söylediler.

1960’LI YILLARA IŞIK TUTUYOR

Senaryosu yaşanmış bir hikayeden yola çıkılarak yazılan film, fakirliğin hüküm sürdüğü yıllarda okumayı bekleyen yüz binlerce çocuk ile öğretmenlerin hikayesini konu alıyor. 1960'lı yıllara ışık tutan film, Egeli bir köy öğretmeninin Anadolu'nun ücra bir köşesine sürgüne gönderilişini anlatıyor. Çekimleri İzmir Foça, Uşak, Kars ve Kağızman'a bağlı bir köyde gerçekleştirilen filmde Talat Bulut, Mert Turak, Seda Tosun, Serpil Gül, Meral Çetinkaya, Ali Sürmeli, Büşra Pekin ve Berivan Karaman rol alıyor.

Editör: Barış Köksal