DOHAYKO üyeleri ve barınak yöneticileriyle birlikte tesisleri en ince ayrıntısına kadar gözleyen, inceleyen, bilgi alan Dr. Fatih Karayandı, “Barınağımız, Türkiye’deki emsalleri göz önüne alındığında iyi durumda olan bir tesis. Biz şartları daha iyi hale getirerek, hem hayvanlar açısından daha çağdaş bir ortam oluşturmak hem de toplum sağlığını korumada daha etkin olabilmek için çaba gösteriyoruz. DOHAYKO yöneticileri ve diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştireceğimiz çalışmalarla, kısa sürede sonuç almaya başlayacağımıza inanıyorum” dedi.

"HAYATIMDA İLK KEZ ÇOK UMUTLUYUM"
DOHAYKO Kurucusu ve Türkiye’nin önde gelen hayvan hakları savunucuları arasında yer alan Nesrin Çıtırık da, Dr. Fatih Karayandı’nın hayvan hakları ve toplum sağlığı konularında, hızla hazırladığı projeleri görünce çok heyecanlandığını ifade etti. Nesrin Çıtırık, “Adana’da bir şey değişti, her şey değişiyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’nde yeni atanan Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı ve Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Köse, barınak, sokak ve ilçelerdeki hayvanlarımızla ilgili çalışmaları hızla başlattılar. Hayatımda ilk kez çok umutluyum ve öldüğümde hayvanların çözülmeyen sorunları nedeniyle gözüm açık gidecek diye düşünmüyorum. Adana artık emin ellerde” dedi.

"BRİFİNG VERECEKTİK, BRİFİNG ALDIK"
Nesrin Çıtırık sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz, Dr. Fatih Karayandı ve ekibine , barınakta ve dışarıda yapılması gerekenlerle ilgili brifing vermek istedik fakat öyle bir inceleme ve araştırma yapmışlar ki, onlar bize brifing verdi. Onları barınakta görmek bizi çok memnun etti. Sadece barınakta değil, sokaklardaki ve ilçelerdeki hayvanlarımızla ilgili de çalışma başlattılar. Adana 6 ay sonra hayvan haklarına saygı konusunda marka bir şehir olur. Mazeretlere sığınmadan fırtına gibi el attılar sorunlara. Gezici ameliyathane, yaşam alanları, kısırlaştırma öncesi ve sonrası tıbbi ve fiziki koşullar gibi çalışmalara başladılar. İnsanın ‘Yoksa bunlar rüya mı?” diyesi geliyor” dedi.
Dr. Fatih Karayandı, yeni barınak alanında da incelemelerde bulundu.
Editör: Barış Köksal