Dünyagöz Adana Medical Koordinatörü Op. Dr. Cüneyt Karaaarslan, “SMILE Lazer Yöntemi darbeye ve basınca maruz kalma riski bulunan sporcu ve meslek grupları için ideal tedavi yöntemidir” dedi. 
Op Dr. Cüneyt Karaarslan, SMILE Lazer yönteminin özelliklerini de şu şekilde açıkladı: 
“Miyopta -10, astigmatta -5 numaraya kadar tedavi, kornea biyomekaniğinde üstün koruma, ince kornea yapısına uygunluk, kapalı cerrahi tekniği ile flepsiz operasyon kolaylığı, tek adımda ameliyat, güvenli iyileşme, 500 kHz ile en hızlı lazer teknolojisi ve doğala en yakın sonuç.”

GÖZDEKİ TÜM KIRILMA KUSURLARI DÜZELTİLİYOR
SMILE Lazer tedavi yönteminin aşamalarında öncelikli olarak Zeiss Visumax Femtosaniye teknolojisi ile gözün ön tabakası (kornea) içerisinde tek adımda ince bir Lentikül’ün (disk şeklinde doku) oluşturulduğunu belirten Karaarslan diğer aşamaları da şöyle sıraladı: 
“Cerrah, oluşturulan lentikülü korneada açılan 3.8'lik açıklıktan kornea dışına çıkarır. Herhangi bir flep (kapakçık) kesmeye gerek yoktur. Göz içerisinde oluşturulan lentitkülün çıkarılması sonucu korneanın şekli değiştirilerek gözdeki kırma kusuru düzeltilir. Herhangi bir flep oluşturulmaması sebebi ile kornea biyomekaniği diğer lazer cerrahilerine oranla daha az etkilenir. Lazer cerrahileri sonrası en güçlü kornea biyomekaniği SMILE tekniği sonrası elde edilir”.
Editör: Barış Köksal