Öğrenci Zehra Çiftçi:
 "Asker ağabeylerimi çok seviyorum. Onlar bizim için savaşıyor, onları çok seviyorum"

Adana'da PKK yandaşları tarafından sık sık korsan gösterilerin yapıldığı mahalledeki bir devlet okulunda okuma-yazmayı öğrenen birinci sınıf öğrencileri, terör bölgesinde görev yapan polis ve askerlere yazdıkları mektup ve hazırladıkları videoyu meslektaşlarına ulaştırmaları için polislere teslim etti.

Öğrencilerin anlamlı etkinliği sınıf öğretmeninin okuma yazmayı öğrenen ilk öğrencisinin hayatini gerçekleştirme sözü vermesiyle ortaya çıktı. Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa Mahallesi'nde bulunan Milli Mensucat İlkokulu 1-D sınıf öğretmeni İlknur Derendeli, okuma-yazmayı ilk öğrenen öğrencinin hayalini gerçekleştireceğini sözünü verdi. Bir süre sonra 7 yaşındaki Zehra Çiftçi okuma-yazmayı öğrendi. Öğretmen Derendeli, Çiftçi'ye hayalinin ne olduğunu sorunca Çiftçi, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ağabeyim Velad Çiftçi askerlik yapıyor, ona mektup yazmak istiyorum" dedi.

Zehra Çiftçi'nin bu talebi üzerine diğer öğrenciler de asker ve polislere mektup yazmak istediğini söyleyince sınıf öğretmeni Derendeli, "Minik Kalplerden Aslan Yüreklere Selam Var" isimli proje hazırladı. Proje kapsamında 24 öğrenci okuma yazmayı öğrendikçe asker ya da polise mektup yazdı. Öğrenciler ayrıca, kendileri çekip kendileri şiirler okuyarak asker ve polisler için bir de klip hazırladı. 24 öğrencinin mektubu tamamlanınca sınıf öğretmeni bunu Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü polisleriyle paylaştı. Polisler de öğretmen ve öğrencilerin bu davranışından dolayı duygulanarak mektupları bizzat teslim alıp Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki asker ve polislere gönderme sözü verdi.

Sınıf öğretmeni Derendeli, "Projemizin amacı Güneydoğu'da görev yapmakta olan asker ve polislerimize moral vermek kalbimizle, dualarımızla her zaman onların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Bulunduğumuz yer Şakirpaşa Mahallesi, genellikle ismini duyduklarında insanların tereddüt ettikleri bir mahalle ama buradan da böyle güzel şeylerin çıkacağını göstermek istedik" dedi. Derendeli, şöyle devam etti:

"Bir sürü askerimiz, polisimiz var. Hepsine moral olsun dedim birlikte böyle bir etkinliğe giriştik. Bütün öğrencilerimiz mektup yazdı. Projemizin adı 'Minik kalplerin aslan yüreklere selamı var' oldu. Öğrencilerimizin hepsi duygu dolu mektuplar yazdı."

Projeye hayali ile hayat veren Zehra Çiftçi adlı minik öğrenci de asker ağabeylerini çok sevdiğini belirterek, "Ben asker ağabeylerimi çok seviyorum onlar bizim için savaşıyorlar onun için mektup yazdım. Mektubumda asker ağabeylerim sizi çok seviyorum dedim. Onlar beni izlerse asker ve polis ağabeylerim sizleri çok seviyorum" diye konuştu. Polis kıyafeti giyen Taha Yüksekdağ ise, "Sevgili asker ve polis ağabeylerim sizler bu ülkeyi koruduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum dedim. Polis kıyafeti de giydim bende polis olmak istiyorum" dedi. Burak Yıldızhan da polis ağabeylerini çok sevdiğini polis ve askerlerin kendilerini düşmanlardan koruduğunu belirterek şiir okudu.

Adana Emniyet Müdürü Çocuk Şube Müdürü Oktay Nergiz, çocukların yazdığı mektupları asker ve polislere ulaştırmak üzere alarak, "Öncelikle biz burada çok duygulu anlar yaşadık. Bedenleri küçücük olmasına karşın kocaman yürekleriyle memleketin her köşesinde kendisi gibi arkadaşları anasız, babasız, öğretmensiz kalmasın her şeyden önce vatansız kalmasın diye bu arkadaşlarımız gerektiğinde canı pahasına kendi çocuklarından, ailelerinden uzak kalarak gecesini gündüzüne katarak görev yapan kahraman polislerimize ve askerlerimize bir nebzede olsun moral motivasyon amacıyla hazırlamış oldukları sunumları burada izledik hem sayın Emniyet Müdürümüz adına hem de teşkilatımız adına çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Mektup ve videoyu alan polisler okuldan ayrıldı. Öğrencilerde polisleri kalplerden yaptıkları "sizi çok seviyoruz" yazısıyla uğurladı.
 
Editör: Barış Köksal