Yeliz Aydın’ın sunumuyla yapılan gösteride ziyaretçiler, Türkiye Buz Pateni Milli Takımı sporcularını adeta nefeslerini tutarak izlediler. Sporcular artistik buz patenindeki tüm hünerlerini, bu kez Cumhuriyet çocuğu olmanın gururuyla sergilediler. AVM ziyaretçileri, buzun prens ve prenseslerini ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak izlediler. Avrupa ve Dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil eden sporcular, başarılı performanslarının ardından ellerindeki Türk bayrağı ile izleyicileri selamladılar.

Buz pateni gösterisinin yanı sıra, AVM'nin tüm katlarından duyulan 10.Yıl Marşı ise Cumhuriyet'in 91.yıldönümü coşkusunu doya doya yaşattı.

MİLLİ PATENCİLERDEN ÇAĞRI
Gösterilerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan milli patenciler, Türkiye'de buz pateni sporuna çoğu kişinin mesafeli durduğunu belirterek, ailelere çağrıda bulundular. Burak Demirboğa, 12 yıldır bu sporu yaptığını vurgulayarak, “5 yaşından beri kayıyorum, eğitim aldıktan sonra bir tehlikesi yok. Bu spor dalının gelişimi için aileler çocuklarına öncülük etmeli.” dedi.

Ali Demirboğa ise 15 yıldır bu sporu yaptığını, her yıl Türkiye şampiyonalarının yanı sıra ülkemizi Avrupa ve Dünya şampiyonalarında temsil ettiğini belirtti. Demir Özgün de, 4 yaşında başladığı bu sporun kendisinde bir tutku haline geldiğini söyledi.
Editör: Barış Köksal