Derneğin Akdeniz Bölge Başkanı İrfan Topal, İl Başkanı Mahmut Türkkan, başkan yardımcıları ve ilçe başkanları ile gönüllü üyelerinden oluşan bir heyet, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirten Başsavcı Ali Yeldan, Türk yargısının, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Türk milletine karşı yürüttüğü 15 Temmuz hain darbe girişiminde göğsünü siper edip gözünü kırpmadan canını hiçe sayan milletin yanında olduğunu söyledi.
 
“Yargısal süreç kararlılık ve titizlikle yürütülüyor”

Yargı mensupları ve çalışanlarının canla başla görevini yaparak demokrasinin yanında yer aldığını belirten Yeldan, "Yargı mensuplarımız tarafından bu hain darbe girişiminde bulunan terör örgütü üyeleriyle ilgili yargısal süreç büyük bir kararlılık, özen ve titizlikle yürütülüyor. Böyle bir süreçte 15 Temmuz şehit ve gazilerine sahip çıkan Milli İrade ve Demokrasi Derneği'nin onursal üyeliğine kabul edilmek benim için bir onurdur" diye konuştu.
 
“Vatan evlatlarına sahip çıkmamız gerekiyor”

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Adana İl Başkanı Mahmut Türkkan da, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'a, darbe girişiminde göstermiş olduğu mücadeleden dolayı teşekkür etti. Türkkan, "Başsavcımız, Adana'nın konumu itibariyle kritik bir görev ifa ediyor. Bu nedenle daima milli irade ruhuyla hareket edip uyanık ve teyakkuzda olmamız lazım. 15 Temmuz vatan hainleri ile vatan evlatlarının kendilerini gösterdiği gündür. Bizim vatan evlatlarına sahip çıkmamız gerekiyor. Başsavcımız Adana'da darbe girişiminin önlenmesinde önemli çalışmalar yapmıştır. Bu nedenle Başsavcımız Ali Yeldan'ın her zaman yanında ve emrinde olduğumuzu belirtiyoruz" dedi. Ziyaretin sonunda dernek üyeleri, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'a onursal üyelik belgesini takdim etti.
 
Editör: Barış Köksal