İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölge Müdürü Adnan Kulak, Türkiye Gazetesi Bölge Temsilcisi Yusuf Karoğlu, Türkiye Gazetesi Matbaa Müdürü Ali Demir ve Türkiye Gazetesi Reklam Sorumlusu Uğur Solak, İl Başkanı Baş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Baş, seçim öncesi özellikle vatandaşlara büyük görevler düştüğünü söyledi. Siyasi kamplaşmadan öte ‘ben bu memleketin bir değeriyim, ben de bu vatanı seviyorum’ deme noktasında ciddi olumsuzluklar olduğuna dikkat çeken Baş, “Bu olumsuzluklara herkes verdiği oyla mesuldür. Ama vebal altındadır. Bu ülkenin kaderini tayin edecek hükümeti verdiğimiz oylarla seçiyoruz. Partizanca davranmaktan ziyade vicdanımızın sesini dinlemeliyiz. İnsanlarımız oy verdiği partinin yanlışlıklarını görmezden geliyor. Oy vermiş olabilirsiniz ama yanlışını gördüğünüz zaman söylemelisiniz. Bu tabunun yıkılması gerek” diye konuştu.

“TÜRKİYE'NİN SIKINTILI DÖNEMLERİNDE EMNİYET SİBOBU OLMUŞTUR”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ülkenin kritik anlarında verdiği mesajlarla kaosu önlediğini ifade eden Baş, “Çok yakında bir Kobani olayı yaşandı. Genel başkanımızı gençleri sükunete davet etmeseydi belki de çok farklı olaylar yaşanacaktı. Bunda kazanan da olmazdı. Ölümün, çatışmanın kazançlısı olmaz. Genel başkanımızı Türkiye’de hep sıkıntılı dönemlerde emniyet sibobu olmuştur. Buralardan bir siyasi kazanç elde etmek gibi bir üslubu asla yoktur” ifadelerini kullandı.

Baş, CHP’li ve AK Parti’li seçmenlerin anketlerde ikinci parti olarak ‘MHP’yi seçtiklerini belirtti.

“ADANA’DA ŞUANDA 91 ADAY ADAYI VAR, 11'İ BAYAN”
İl Başkanı Baş, seçim çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti. Yönetim ve teşkilatların bir bütünlük içerisinde çalışmalara devam ettiğini aktaran Yusuf Baş, “Aday belirleme süreci genel merkezin kayıtlarına göre 11’i bayan ve biri engelli olmak üzere 91 aday adayımız var. Şuanda merkez kontenjan ile ilgili konuşulan bir şey yok. Genel başkanımızın takdiri bu. Adana’daki seçim heyecanı başka vilayette yok. Buralar Milliyetçi Hareket Partisi’nin güçlü bölgeleri. Ama il başkanları ile yaptığımız görüşmelerde hepsi mevcudun üstüne 1-2 tane daha koymakla meşgul. Doğru isimlerle, doğru projelerle gidilirse inşallah insanlar inanır ve oy verir. Genel başkanımız bu konuda işi gerçekten sıkı tutuyor” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN BÜYÜK PROJELERİ VAR”
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına da değinen Baş, şunları söyledi:

“Büyükşehir kanunu ile birlikte Adana’da belediyemizin kucağında 5 tane bebeği varken, şimdi 15 çocuğu oldu. Büyükşehir belediyemizin büyük projeleri var. Bunların sadece proje aşamaları 5-6 ay sürüyor. Ama acillere dokunuldu. Cumhuriyet tarihinden bu yana suyu akmayan köyler vardı. Önce onlara el atıldı. Şuanda ciddi projeler var. Onlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Battı-çıktının üstünün kapatılması konusunda devletten onay çıktı. Orası kapatılacak. 4 köprü şuanda hazır durumda. Sanayi bölgesi temizlendi. Raylı sistemle alakalı çalışma yapılıyor.”

İHA Bölge Müdürü Kulak ve Türkiye Gazetesi Temsilcisi Karoğlu Baş'a seçim çalışmalarında başarılar dilediler.
Editör: Barış Köksal