MHP’li Yılmaz, Çelik’in yaklaşık 10 yıldır AK Parti iktidarında önemli görevler üstlenmesine karşın “Doğduğum ve sokaklarında büyüdüğüm” dediği Adana’ya hiçbir hizmette bulunamadığını iddia etti. Yılmaz, “Madem 10 yıldır Sayın Bakan Adana’ya bir yatırım getiremedi o zaman bizde yapıcı muhalefet gereği hazırladığımız projeleri bakana armağan ediyoruz. Alsın istediği gibi kullansın önemli olan Adana’nın kazanması” dedi.

Yılmaz’ın önerdiği projeler arasında en dikkat çekici olanı Adana merkezi denizle buluşturan Deniz Adana projesi.

Bu projeyle şehir merkezi ile deniz arasında Seyhan Nehri üzerinde 40-50 metre genişliğinde 43 kilometre uzunluğunda bir kanal açılacak. Kazı nakli olmayan proje ekili alanları sel baskınından kurtardığı gibi Adanalılar balık tutmaya araçla değil kayıkla gidecek.

MHP Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana’nın sahil kenti olmasının teminini amaçlayan projelerine ilaveten kentin turistik potansiyelini genişletme ve zenginleştirme amaçlı birçok öneride daha bulundu.

Öteki projelerini sıralayan Yılmaz, "Tuzla Karataş arasındaki 40 kilometrelik alanın turizm bölgesi ilan edilmesine ilave olarak Adana’nın kuzey kısmında yer alan Toroslar ve Bolkar dağlarındaki Hacer ormanları Yedi göller, Karagöl, Çinili göl, Demirkazık gibi dünyanın en önemli eko turizm potansiyeli olan bu yerler turizme kazandırılmalı ve eko turizm bölgesi ilan edilmeli" dedi.

MHP’li Yılmaz, Adana’nın Ortadoğu, Kuzey Afrika, Ön Asya ve hatta Doğu Avrupa’nın sağlık merkezi olabileceğini, Adana’dan 3 saatlik uçuş mesafesi ile 1 milyarlık nüfusun barındığı coğrafyaya hitap edecek sağlık turizminin merkezi haline getirilebileceğini ifade etti.

Adana’nın coğrafi konum, ikliminin müsait olmasına ilave olarak mevcut ve yapılması düşünülen sağlık yatırımlarıyla sağlık turizmi için cazibe merkezi olmaya en elverişli kentlerin başında geldiğini belirten Yılmaz, Kızıldağ’da Büyücek, Meydan Tekir, Başpınar, Horzum gibi yerlerin de Yayla Turizm Alanı ilan edilmesini istedi. Yılmaz, ”Bu projelerin sağlıklı yürümesi açısından raylı sistem ve duble yollar projesi ile Adana-Tuzla-Tarsus raylı sisteminin Adana-Yumurtalık-Erzin raylı sisteminin hayata geçilmesi artı bunlarla paralel duble yol projelerinin yapılması küresel dünyada ülkelerin değil kentlerin yarıştığı süreçte Adana’yı marka kent haline getirebilir. Adana, AK Parti iktidarında bugüne kadar hak ettiği yatırımların hiçbirisini alamamış bir kenttir. Tarihinde ilk defa Turizm ve Kültür Bakanlığını almış bir kent olarak Adana milletvekili Bakan Ömer Çelik’e kendi ürettiğimiz düşünce ve projeleri, öneri olarak sıralıyorum" dedi.

Editör: Barış Köksal