Kalabalık bir grubun iştirak ettiği toplantıda konuşan İzgioğlu, “Yaklaşık 40 yıl önce ilkokul yıllarında tanıştığım, büyük bir onurla 40 yıldır taşıdığım, yoluna baş koyduğum üç hilalin ve hayat felsefem olarak değerlendirdiğim Türk-İslam ülküsü davasının mensubu olmanın gurur ve heyecanı içerisindeyim. Bugün burada hayatımın en önemli görevi olarak gördüğüm Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” dedi.
 
Adana'nın Türk tarihi ve Milliyetçi Hareket için çok anlamlı bir şehir olduğunu ifade eden İzgioğlu, "Gazi Mustafa Kemal Paşa, Kurtuluş Savaşı’nın ilk heyecanını Adana’mızda duymuş, ilk fikri ve fiili teşebbüsü de bu topraklarda Adanalılarla birlikte başlatmıştır. Gazi Mustafa Kemal Paşa Adana’dan dünyaya şöyle haykırmıştır; “Biz doğrudan doğruya milliyetperver ve Türk Milliyetçisiyiz. Türk demek Türkçe demektir. Ne mutlu Türküm diyene”. Bayrak şairimiz Arif Nihat Asya, Adanalıların işgal günlerinde düşmana karşı verdiği kahramanca mücadelenin, bayrak ve bağımsızlık mücadelesinin karşısında duygularını saklayamamış ve kalemini eline alarak; “Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü” diyerek başlayan Bayrak şiirini bir 5 ocak günü Kurtuluş Bayramı için Adana’da yazmıştır. Mustafa Kemal Paşa ve Arif Nihat Asya’ya heyecan veren bu kahraman şehir, Milliyetçi Hareketin Başbuğu Alparslan Türkeş’e de büyük bir heyecan vererek, Türk Milliyetçiliği Hareketinin kalesi olmuştur. Başbuğ Alparslan Türkeş, 1963 yılında Hindistan dönüşü parti kurma çalışmaları için ilk olarak Adana’ya gelmiş, Adanalılardan aldığı heyecanla harekete geçerek, Türk Milletini bunalımlardan, siyasi belirsizliklerden kurtuluş ışığı olarak gördüğü Dokuz Işık doktrinini ilk kez Adana da açıklamıştır. Türk Milliyetçiliği Hareketi’nin Başbuğ’u Alparslan Türkeş, Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisinin 9.büyük kongresini Adana‘da gerçekleştirmiştir” şeklinde konuştu.
Bugüne kadar partiye emeği geçen herkese teşekkür eden İzgioğlu, şöyle devam etti:
“Bugüne kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bizler var oldukça, sizler var oldukça Türk Milliyetçileri var oldukça 3 hilal ilelebet dalgalanmaya devam edecektir. Bütün zorluklara, dış ve iç ihanet ve şer odaklarının her türlü oyununa, baskılara, yıldırma politikalarına rağmen hiçbir güç bu bayrağın dalgalanmasını engellemeyecek, hiç kimsenin de buna gücü yetmeyecektir. Türk tarihine altın harflerle yazılmış iki büyük ve mümtaz devlet ve sanat adamına ışık vermiş olan güzel Adana’mız, Milliyetçi Hareketin kalesi olarak, çağı okuyan, dürüst ve bilge bir lider daha yetiştirmiştir. Bu topraklardan, bu güzel Adana’dan başta kendisi olmak üzere tüm ülküdaşlarımıza söz veriyoruz. Bu bereketli topraklardan bir Başbakan çıkacaktır. O Başbakan da Allah’ın izniyle liderimiz Devlet Bahçeli olacaktır.”
Mustafa İzgioğlu, il başkanlığına neden aday olduğunu ise şu cümlelerle açıkladı:
“Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığına adayım. Geçmişten gelen her türlü dargınlığı, küskünlüğü ve bizlerin arasına giren bütün nifak tohumlarını bir kenara bırakarak, birlikte el ele kol kola verip çalışmak için adayım. Bundan önce değişik siyasi partilerde bulunmuş ve oy vermiş, bütün vatandaşlarımızı Milliyetçi Hareketin çatısı altında birleştirmek için adayım. Partimizi önümüzdeki ilk seçimlerde iktidara taşımak için gece gündüz demeden çalışmak için adayım. Bu davaya gönül vermiş tüm arkadaşlarımla beraber ülkemizin mutlu geleceğine katkı koymak için adayım. Teşkilatlarımızla uyum içerisinde çalışarak İlçe Belediyelerini ve Büyükşehir belediyesini kazanmak için adayım. Milliyetçi Hareket Partisini adını aldığı Adana’da, Birinci parti yapmak için adayım.3 hilali Çukurova’nın en yüksek tepesine sizlerle beraber dikmek için adayım."
Mustafa İzgioğlu, 21 Nisan tarihinde yapılacak olan il başkanlığı seçiminde diğer tüm adaylara da başarı diledi.

Editör: Barış Köksal