Törene katılan mezunların yakınları, tören geçişini cep telefonlarına ve fotoğraf makinelerine kaydetmek isteyince ilginç görüntüler oluştu. 
Kemal Serhadlı PMYO, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı 11. dönem mezunları düzenlenen törende yemin ederek, diplomalarını aldı.
Törene katılan Vali Coş, burada yaptığı konuşmada polisin, kamu düzeni, can ve mal güvenliğinin sağlanmasında üstlendiği göreve dikkat çekti. Polise yönelik taş ve sopalı saldırılarda Türk bayrağının kullanılmasına tahammül etmenin mümkün olmadığını ifade eden Coş, “Şehitlerimizin aziz kanından rengini alan şanlı bayrağa üzerini dolayarak polise taş atmak, hatta yetmeyip çatılardaki kiremitleri polisin üzerine atmak vatanseverlik, iyi niyetli bir davranış değil” dedi. Coş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnsanların hukukun yanında, demokrasinin yanında ve bu kavramların savunucu olan Türk Polis Teşkilatı’nın ve Türk Jandarma Teşkilatı'nın yanında olması esastır. Bayrağımızın teminatı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin teminatı şanlı şerefli silahlı kuvvetlerimizle birlikte Türk Polis Teşkilatı’dır. Bundan dolayı göz bebeğimiz olan bu teşkilatlarımızı rencide etmek, haksız bir şekilde eleştirmek, saldırıya maruz bırakmak, teşkilat mensuplarının moral ve motivasyonlarını bozmak hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Herkesin dikkatli, ölçülü ve sağduyulu olmazı lazım.”
Protokol konuşmalarının ardından, Kemal Serhadlı PMYO’nun 11. dönem mezunları için yaş kütüğüne plaket çakıldı. Plaket çakılmasının ardından dereceye giren mezunlara Vali Coş tarafından diplomaları verildi.
Yemin töreninin ardından yapılan tören geçişi sırasında ailelerin, anı kaydetmek için hep birlikte telefonlarını ve fotoğraf makinelerini çıkarması ilginç görüntüler oluşturdu.
Törene Vali Coş’un yanı sıra 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz ve PMYO Müdürü Nuri Ateş de katıldı. 
Editör: Barış Köksal