Beta Fidancılık, Kozan Yolu üzerindeki Gökbuket Beldesi'nde meyve bahçesinde yetişen meyveleri tanıttı. Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 8.’ncisi düzenlenen 'Meyve Bayramı'nda yetiştirilen sert çekirdekli meyveler davetlilerin beğenisine sunuldu.
Firmanın kendi ıslah ettiği ilk Türk çeşidi olan ‘Cemre’ adlı Japon erik çeşidi de misafirlere tanıtıldı.
Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Emine Tanrıver, geleneksel hale gelen meyve bayramlarında artık kendi ıslah ettikleri çeşitleri tanıtmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.
Cemre’nin Türkiye’nin ilk Japon grubu erik çeşidi olduğunu belirten Tanrıver, “Cemre”nin tescillenerek Türkiye Milli çeşit listesine eklendiğini ve korumaya alındığını belirtti.

"MEYVE ÇEŞİTLERİ DAHA DA ARTACAK"
Milli çeşit statüsüne giren ıslah ettikleri eriğin olgunlaşma dönemi ve kalite kriterleri açısından rakiplerinden daha öne geçtiğini söyleyen Tanrıver, "Şuan herkes özellikle bu çeşidi merak ediyordu. 8. yılımızda artık kendi çeşitlerimizi tanıtmak bize ayrı bir gurur verdi. Seneye tescil edilmiş ve FYD testleri halen devam eden 15 çeşidimizin daha tanıtımını yapmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki meyve bayramlarımızda kendi ıslah parsellerimizden çıkan çeşitlerimizin tanıtımı artarak devam edecek” dedi.
Türkiye Fidan Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Beta Sulama ve Fidancılık Genel Müdürü Gürsel Tanrıver’de "Diğer bölgelerdeki meyveler çıkmadan bizim orta mevsim çeşitlerimiz bile piyasaya çıktı. Onun dışında bölge erkencilikte diğer bölgelerden çok daha önde. Erkenci meyve gruplarında şansımız arttı ve diğer bölgelerde çıkmadan biz pazarda ürünümüzü satar olduk" dedi.
Meyve Bayramına Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe, ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, Adana Ticaret Borsası (ATB) Meclis Başkanı ve TOBB yönetim kurulu üyesi Şahin Bilgiç, Adana Organize ve Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütcü, Gizerler Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, çok sayıda işadamı, üretici ve ihracatçılar katıldı.
Editör: Barış Köksal