Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ile Çukurova Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Ç.Ü. Sürekli Eğitim Merkezi Koordinatörlüğü’nce düzenlenen “Meslek Mensupları İçin Geçiş Dönemi Eğitimi 5. Grup Eğitimi” sertifika töreni ile tamamlandı.

Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesi’nde yapılan törene Rektör Yrd. Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Sürekli Eğitim Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu ve eğitimi veren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Turgut Çürük ile Yrd. Doç. Dr. Jale Sağlar katıldı.

Katılımcılara sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu ve Doç. Dr. Jale Sağlar takdim ederken, törenden sonra toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) ve Çukurova Üniversitesi arasında 26 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin Geçici 1. maddesi kapsamına giren Yeminli Mali Müşavir (YMM) ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlere (SMMM), bağımsız denetçi olarak yetkilendirilmelerine yönelik eğitim verilmesi amacıyla 14 Mart 2013 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.

Katılımcılar, ÇÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yürütülen eğitim programında başarılı olduğu derslerden daha sonra eğitim alacağı lisansüstü programından muaf olacak. ÇÜ Senatosu’nda daha önce alınan bu karar ile Çukurova Üniversitesi, ilgili yüksek lisans veya doktora programlarında, KGK’nın gözetiminde yürütülen dersleri katılımcının on-line veya örgün usulle alıp almadığına bakmaksızın ilgili derslerden muaf tutulacak.
Editör: Barış Köksal