Ekim ayının "Meme Kanseri Bilinçlendirme" ayı olması sebebiyle Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Acıbadem Adana Hastanesi işbirliğiyle Seyhan Oteli'nde farkındalık oluşturma ve bilinçlendirme amacıyla yemekli toplantı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çukurova Meme Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Acıbadem Adana Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Demircan, meme kanseriyle alakalı sunum yaptı. Hastalığa en çok genç kadın nüfusta rastlandığını belirterek kadınların mutlaka tarama testlerini yaptırmalarını ve el yordamıyla kendi kendilerini muayene etmeleri gerektiğini vurguladı. Erken teşhiste hastalığı yenme ihtimalinin çok yüksek olduğunun altını çizen Prof. Dr. Demircan, düzenli ve dengeli beslenmenin önemine, çocuk doğurmadan hormon alınmaması gerektiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Orhan Demircan'ın sunumunun ardından AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Kemal Kiraz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil, Kanser Şube Müdürü Dr. Bahadır Coşkun, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş ve Türkiye Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin tarafından, meme kanserini erken teşhis sayesinde yenen 24 kadına plaket verildi. Kısa konuşmalar yapan kadınlar, ilk başta çok korktuklarını, ümitsiz olduklarını ancak erken teşhis, doktorların ilgisi ve en çok da kendi özgüvenleri ve güçlü duruşlarıyla hastalığı yendiklerini söyledi. Doç. Dr. Murat Gültekin ise Türkiye'de Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezleri'nin (KETEM) çok yaygın olduğunu belirterek tüm kadınları düzenli olarak tarama yaptırmaya devet etti.
Editör: Barış Köksal