12 Mayıs’ta muhafazakar kesimin dernekleri ve partileriyle toplantı yapan Kent Konseyi Öğrenci Meclisi, liselerde öğrencilerin rahat bir şekilde namaz kılabilmeleri adına mescit açtırmak için bugün imza kampanyası düzenledi. Abidin Dino Parkı’nda açtıkları stantla imza toplayan gençler ibadetlerinin gereklerini rahat bir şekilde yerine getirmek istediklerini söyledi.

Kent Konseyi Öğrenci Meclisi Başkanı Miraç Tunç, imza kampanyasında hedeflerinin 100 bin kişi olduğunu belirterek, “Düzenlediğimiz toplantı sonunda sonuç olarak bugün sabahtan itibaren de stantta imza toplamaya başladık. Öğrencilerden gelen istekler doğrultusunda okullarında namaz kılmak istediklerini ancak okul idarecilerinin ve okullardaki bir kısım öğretmenlerin kendilerine engel olduklarını söylediler. Bizde genel olarak okullarda nasıl öğretmenler odası, kütüphane ve nasıl bir zamanlar sigara odaları varsa şimdi de bir mescit olacak. Kapısında mescit yazar ya da yazmaz orası bizi ilgilendirmez. Ama biz şunu istiyoruz tüm liselerde mescit olmalı. Ben kendi okulumda kalorifer dairesinde namaz kılıyorum. Biz bunu istemiyoruz. Biz kapımızı açtığımız an halısı olan perdesi olan duvarında Kuranı Kerim’i olan böyle bir mescit istiyoruz. Sonuçta Müslüman olan insanlarız ibadetimizin gereğini tam olarak yapmak istiyoruz. Ülkemizin neredeyse yüzde 90’nını Müslüman olduğu okullarda namaz kılmak yobazlık olarak gösteriliyor” dedi.

Tunç, bu kampanyayı düzenlerken hiç kimseye muhalefet olmayı amaçlamadıklarını vurgulayarak “Biz diyoruz ki nasıl birileri bir yerlerde eylemlerini yaparken bizde kendi isteklerimiz doğrultusunda kampanya başlattık. Emniyetten güvenlik tedbirlerimizi aldırdık, valilikten gerekli izinler aldık böyle bir stant açtık. Adana’nın en merkezi alanlarından birindeyiz onun için inşallah öğrencilerin ve velilerin bize destek vereceğini umuyorum. İnşallah okullarımızda mescit görebiliriz. Okula misafir olarak gelen veliler bile namaz kılmak için cami aramak zorunda kalmaz okulun mescidinde namaz kılar biz bunları istiyoruz. Bize destek veren Sayın Adana Valimize, İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Topladığımız imzaları milli eğitim müdürlüğüne göndereceğiz” diye konuştu.
İmza kampanyasına Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Çınarı, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi de destek verdi. Kampanya 18 Haziran’a kadar devam edecek.

Editör: Barış Köksal