Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye’nin dünyadaki en gelişmiş 10 ülke arasına girmesini istiyorsa insanların çok fazla kitap okuması gerektiğini ifade etti. Toplumda okuma alışkanlığını, okuma zevkini geliştirmeyi, kitap sevgisini artırmayı amaçlanan ve her yıl 27- 31 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Kütüphaneler Haftası’ dolayısıyla Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde bulunan Adana Devlet Tiyatrosu salonunda etkinlik düzenlendi.

Programının açılışında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tarı, kitapların insan ufkunu açmada evrensel bir bağ görevi gördüğünü söyledi. Bu nedenle kütüphanelerin yaşayan, toplumları iç içe olan sosyal ve kültürel yerler olduğunu belirten Tari, "53’üncüsünü kutladığımız Kütüphaneler Haftasının bu yılki teması ise ‘53.Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneleri’dir. Günümüz bilgi çağıdır. Bilgiyi en hızlı ve en doğru şekilde ulaşmak temel hedeflerimizdir” dedi.
 
“Kitap en iyi arkadaştır”

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise kitabın en iyi arkadaş olduğunu insanların bol bol kitap okuması gerektiğini belirtti. Demirtaş, “En gelişmiş toplumlar en fazla kitap okuyan toplumlardır. Eğer 2023 yılında gelişmek ve büyümek istiyorsak, dünyanın ilk 10 ülkesi olmak istiyorsak mutlaka okumamız gerekiyor. Bugün en az gelişmiş toplumların en az kitap okuduğunu görüyoruz. Japonya’ya, İngiltere’ye, Fransa’ya bakıyorsunuz kitap okuma oranı çok yüksek. Az gelişmiş toplumlara baktığınızda ise kitap okuma oranının çok düşük olduğunu görüyoruz. Bu alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım. Devletimizin 2023, 2050 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için hep birlikte el ele vereceğiz gece gündüz demeden mutlaka kitap okuyacağız. Kitap en iyi arkadaştır” diye konuştu. Daha sonra program Çukurova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği türkülerle devam etti. Etkinliğe ilk ve ortaokullardan çok sayıda öğrenci katıldı. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında, 29 Mart Çarşamba günü Atatürk Parkı’nda saat 14.00’de, Kitap Okuma Etkinliği düzenlenecek.
 
Editör: Barış Köksal