Kozan Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, kent konseyi yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları iftar programında bir araya geldi. Kozan Kent Konseyi Başkanı Kaymaz iftar programı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kaymaz Kozan ilçesinin ekonomik ve sosyal yapısına büyük katkı sağlayacaklarını düşündükleri sekiz maddelik bir talep listesi hazırladıklarını ve bu isteklerinin yerine getirilmesi için bölge milletvekillerinden ve yetkililerden talepte bulunduklarını kaydetti.

Kaymaz yaptığı açıklamada, “İlçemizde ekonomik ve sosyal yapıya büyük ölçüde katkı sağlayacağını düşündüğümüz ve noksanlığını gözlemlediğimiz, yapıldığında ilçe gelişimine ve refahına büyük etkisi olacağı muhakkak olan isteklerimiz sırasıyla Kozan adıyla bir il kurulması, işletme fakültesi binasının acil yapılması, doğalgaz hattının Kozan’a bağlanması, Anavarza Antik Kenti kazılarına bütçe artırılması, Turizm Otelcilik Meslek Lisesi’nin Kozan’da açılması, Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünün açılması, Kozan’a huzurevi yapılması, Kozan, Akdam, Yahyalı ve Kayseri yolunun açılması ve Kozan’ın kalkınmada öncelikli ilçe statüsünden özel teşvik kapsamına alınmasıdır.

İlçemiz ekonomik yönden tarıma bağlı bir yapıya sahiptir. Halk geçimini tarımdan sağlamaktadır ancak son yıllarda gerek dünyadaki konjonktür el değişimlerinden, gerek iklimsel değişikliklerden gerekse ürün ve girdi fiyatlarının dengesizliklerinden dolayı gerekli gelir elde edilememekte ilçe halkı ekonomik yönden ve dolayısıyla sosyal yönden gerekli şekilde gelişimini sağlayamamaktadır. İşte bundan dolayıdır ki Kozan Kent Konseyi olarak çalışmalar ve incelemeler yaparak 8 maddeden oluşan Kozan’daki noksanlarımızı tespit ettik ve yapılması konusunda bölgemiz milletvekillerinden ve yetkililerinden yardım ve destek bekliyoruz” dedi.
 
Editör: Barış Köksal