KOSGEB Başkanı Recep Biçer'in Özel Kalem Müdürü ve Adana Kredi Süreç Sorumlusu Mustafa Deniz, Adana'da sıfır faizli işletme kredisine başvuran 12 bin 709 işletmenin kredi alabilmesi için 5 operatörün günde bin müracaatçıyı arayarak süreci en hızlı bir şekilde tamamlamaya çalıştıklarını söyledi. Beraberinde KOSGEB Adana İl Müdürü Hüseyin Şen'le İhlas Haber Ajansı Adana Bölge Müdürü Adnan Kulak'ı ziyaret eden Mustafa Deniz, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli öncülüğünde başlatılan sıfır faizli işletme kredisi projesine ilişkin açıklamalar yaptı.

OHAL sürecinde Türkiye ve yakın coğrafya ile dünyada meydana gelen gelişmeler nedeniyle piyasada büyük nakit sıkıntısı yaşandığını ve hükümetin piyasayı canlandırmak için bu projeyi başlattığını anlatan Deniz, verilecek kredilerle KOBİ'lerin piyasadaki durgunluktan en az zararla etkileneceğini kaydetti. Sıfır faizli nakit kredi için Türkiye genelinde elemeden geçmiş 460 bin 167, Adana'da ise 12 bin 709 başvuru olduğunu kaydeden Deniz, piyasada 11.5 milyar lira kredi hacmi oluşturacaklarını kaydetti. Kredi sürecini 28 Nisan'da tamamlanacağını dile getiren Mustafa Deniz, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti, Akbank, Yapı Kredi, QNB Finansbank ve Denizbank ile protokol imzaladıklarını, başvuruların ise 'sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr' adresinden yapılacağını vurguladı.

Kredi onay sürecinde bürokratik işlemlerin uzamaması için pek çok süreci kısalttıklarını da anlatan Mustafa Deniz, 5 operatörün günde toplam bin müracaatçıya ulaşarak süreci hızlandırdıklarını ifade etti.

Krediler hakkında da bilgilendirme yapan Mustafa Deniz, şöyle devam etti:

“Tarım-hayvancılık, hukuk büroları, serbest muhasebeci mali müşavirler, sağlık ve eğitim, eğlence ve dinlence, gayrimenkul sektörleri dışında tüm sektörleri destekliyoruz. Net satış hasılatı 1 TL ile 250 bin TL arasındaki KOBİ'lere 20 bin liraya kadar kredi hakkı, 250-500 bin arasındakilere 25 bin liraya kadar, 500 bin - 750 bin tl arasındakilere 30 bin, 750 bin - 1 milyon lira arasındakilere 40 bin, 1 milyon TL - 1 milyon 345 bin lira arasındakilere 50 bin liraya kadar kredi veriyoruz. Firmalarımızın azami ölçüde hızlı bir şekilde bu krediye ulaşmaları için gerekli tedbirleri aldık.”
 
Editör: Barış Köksal