Adana Ticaret Odası’nın, KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan destek programlarının üyelerine tanıtımına yönelik olarak KOSGEB Adana Müdürü Hüseyin Şen ve KOSGEB uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısı yoğun bir katılıma sahne oldu.

Toplantıda konuşan KOSGEB Müdürü Hüseyin Şen, 2015 yılında Adanalı firmalara kullandırılan 8 milyon TL’lik desteğin 2016 yılında yüzde 100 artırılmasını hedeflediklerini belirterek, “Üretim yapan her firmaya yönelik değişik destek programları bulunuyor. Bunlardan yararlanabilmek için öncelikle içeriğine yönelik bilgilere sahip olunması gerekiyor. Programlarımıza ilişkin her türlü bilgiyi paylaşmaya hazırız. Yeter ki, üretiminize yönelik destekleri belirleyerek bizlere proje olarak sunun. KOSGEB olarak Adanalı firmaları desteklerimizden yararlanmaya davet ediyoruz ” diye konuştu.

ATO Başkanı Atila Menevşe de günümüz koşullarında kalkınmanın en önemli enstrümanının özel sektör olduğuna dikkat çekerek, “Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB çeşitli alanlarda destek veriyor ve bu desteklerin kapsamı sürekli genişletilerek daha çok firmanın yararlandırılması öngörülüyor. Adana, desteklerin kullanılması yönünden Türkiye ortalamasının çok altında. Daha çok istihdam, büyüme, yatırım ve ihracat için bir bölümü hibe şeklinde verilen bu kaynakları işletmelerimize yansıtmamız gerekiyor. Çeşitli başlıklar altında sunulan bu desteklerden kendimize uygun olanı seçip, projelendirerek başvurumuzu yapmak durumundayız. Adana Ticaret Odası olarak bu destek ve hibe programlarından kentimizin daha fazla pay alabilmesi için üyelerimize her türlü desteği sunmaya hazırız” görüşlerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Genel Destek Programı’na ilişkin bilgi veren Adana KOSGEB Müdürlüğü Uzmanı Beyhan Oya Demir, “Amacımız, proje hazırlama kapasitesi düşük KOBİ’lerin de mevcut KOSGEB desteklerinden faydalanması, kaliteli ve verimli mal/hizmet üretmelerinin sağlanması, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek amacıyla genel işletme geliştirme faaliyetlerinin teşvik edilmesi, yurt içi ve yurt dışı pazar paylarını artırmak amacıyla tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla işletmelerin desteklenmesidir” dedi.

KOBİ Uzman Yardımcısı Esra Dağhan da sunumunda, KOBİ’lerin işbirliği-güç birliği anlayışıyla bir araya gelerek; ortak tedarik, ortak tasarım, ortak pazarlama, ortak laboratuvar, ortak imalat, ortak hizmet sunumu ve benzeri konular ile orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında hazırlayacakları ortak imalata yönelik işbirliği-güç birliği projelerini desteklemeyi hedeflediklerini söyledi.
Editör: Barış Köksal