Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sorumluluğunda yer alan projenin, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Eğitim ve Hizmet Binası çok amaçlı salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına TESKOMB Yönetim Kurulu Üyesi ve Güney Bölge Birliği Başkanı Kazım Barışık, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nu (TESK) Yönetim Kurulu Toplantısı için Ankara’da bulunması nedeniyle katılamazken, katılımcılara başarı dileğinde bulundu.

Proje tanıtım toplantısında konuşan Adana Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, kooperatiflerin kuruluş ve işleyişine ilişkin işlemleri gerçekleştirme yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirerek, kooperatiflerin yönetiminde profesyonel anlayışın yerleştirilmesini amaçlayan ‘Kooperatif Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı (KOOP- GEP) Eğitimlerinin kooperatiflere çok büyük kazanımlar sağlayacağını söyledi.

Ekiz, kooperatifçilik alanında yöneticilik yapanların, toplamda 24 saat sürecek 15 günlük kurslara mutlaka katılarak sertifika almalarının menfaatlerine olacağını belirtti. Ekiz, il ve ilçelerde en az ilkokul mezunu 12 kişilik grupların oluşması halinde Halk Eğitim Merkezleri tarafından kursların sürat ile açılacağını kaydetti.

Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, ayrıca 29 Aralık 2014 Pazartesi günü saat 09.30’da Adana ESOB Ahi Evran Salonu’nda kooperatifçilik üzerine, Ankara’da gelecek üst düzey yöneticilerin de bulunduğu bir toplantı yapılacağını, ilgili herkesin davetli olduğunu duyurdu.

Program kapsamında edinilen bilgiler sınavla ölçülecek ve başarılı olanlara Milli eğitim Bakanlığı’nca sertifika verilecek.

KOOP-GEP NEDİR?

Kooperatiflerin kuruluş ve işleyişine ilişkin iş ve işlemleri gerçekleştirme yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirerek kooperatiflerin yönetiminde profesyonel anlayışın yerleştirilmesini amaçlayan bu programdan, kooperatif ortakları ile kooperatiflerde yönetici, denetçi veya personel olarak çalışmış ya da çalışmak isteyen ve en az ilkokul seviyesinde eğitimini tamamlamış olanlar yararlanabilecek. Devam zorunluluğu bulunan eğitimlerin sonunda edinilen bilgiler sınavla ölçülecek ve başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı’nca sertifika (Kurs bitirme belgesi) verilecek. Bu belgeyi almayanlar, kooperatifte yöneticilik yapamayacak.

Editör: Barış Köksal