Platonik aşığı Bünyamin F. (28) tarafından kaçırılıp darp edildikten sora komaya giren ve 5 gündür özel bir hastanede tedavi gören 28 yaşındaki Türkan Sarıkaya hastanede hala gözünü açamadı. 

Kafatasının 6 yerinde darba bağlı olarak kırık olduğu öğrenilen genç kız için doktorların kritik günün salı olduğunu söylediği belirtildi. 

Genç kızın annesi ve yakınlarının ise hastane önündeki umutlu bekleyişi devam ediyor. 

Anne Birgül Uğurçalar, kızının darp edilişinin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen hala gözlerini açamadığını ve uyuduğunu belirterek, "Kızımı bu hale getirenler en ağır cezayı almalı. Kızıma alkol aldı demişler ama sıfır alkol çıktı. Şimdi ise savcılığa başvurarak kızımın kanında uyuşturucu olup olmadığını ve o şahıs tarafından tecavüze uğrayıp uğramadığını öğrenmek için harekete geçtik. Bu nedenle komada olan kızımdan doktorlar örnekler aldılar. Ben kızımın uyuşturucu kullanmadığına eminim ama her şeyin ortaya çıkmasını istiyorum. O caninin kızımıza tecavüz edip etmediği de raporla ortaya çıkacak" dedi.
Türkiye'de kadınlara yönelik şiddetin bir türlü bitmediğini söyleyen Uğurçalar, "Kızım geldiği günden beri komada yatıyor, haber bekliyoruz. Kendinde değil. Şu an konuşamıyor başında 6 yerinde çatlak var. Salı gününe kadar ilaçlarla tedavi uygulanacak. Bir daha böyle bir şey olmasın Özgecan’lar olmasın, Ayşe’ler, Fatma’lar, Türkan’lar olmasın. Böyle insanlar cezaevine giriyor devlet onları besleyip tekrar çıkarmasın, çok ağır cezalar gelsin. Başbakanıma, Cumhurbaşkanıma sesleniyorum. Bir cumhurbaşkanı olarak değil bir baba olarak onlara sesleniyorum. Sana ben senin bir bacın olarak sesleniyorum bunlar cezasız kalmasın. Benim kızım acı çekerken onlar maddi gücünü kullanarak dışarıya çıkmasın" diyerek gözyaşı döktü.
Editör: Barış Köksal