Özdemir, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye'de yayınlanan kitap başlığı sayısının 2001 yılında 12 bin civarındayken, 2013'te 47 bin 352'ye, 2014'te ise kesin olmayan rakamlara göre 50 bin 752'ye ulaştığını söyledi. Özdemir, Türkiye'de insanların kitap okumadığı algısının yanlış olduğunu belirterek, "Türkiye, Uluslararası Standart Kitap Numarası (ISBN) başlığı sayısı bakımından dünyada 10. sırada. Kişi başına düşen rakama bakıldığında ise dünyada 11. sıradayız. Biz bu başarıları elbette yeterli görmüyoruz. Nicelikle beraber niteliği de artırmanın azmi ve gayreti içerisindeyiz." dedi.

Özdemir, Türkiye Yayıncılar Birliği'nin verilerine göre ise 2014'te kitap üretiminin yüzde 4,6 arttığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Türkiye'de bugün kişi başına düşen kitap sayısı yaklaşık 7,3'tür. Bu önemli bir rakamdır. Bu anlamda dünya sıralamasında ilk 15'in içindeyiz."

"8. ÇUKUROVA KİTAP FUARI BUNA EN GÜZEL ÖRNEK"

Özdemir, 13-18 Ocak tarihleri arasında 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılımı ile gerçekleştirildi fuara ilginin çok fazla olduğuna işaret ederek şöyle devam etti:

"Türkiye’nin diğer illerini bilmem ama son bir kaç yıldır Adana’da düzenlenen kitap fuarına ilgi aşırı derecede artmış durumda. Çukurova Kitap Fuarı Adana da düzenlenen fuarlar arasında insanların en çok ilgisini çeken küçük büyük herkesin kendisine bir şeyler bulduğu ve paylaştığı bir ortam haline geldi. Fuara ilk ve orta öğretim kurumlarından da yoğun bir ilgi vardı. Fuarın çocuklara okuma sevincinin kazandırılması için binlerce kitabı bir arada gören öğrenciler için bir umut oluşturduğunu düşünüyorum. Fuara Adana dışında güney illerinden Gaziantep ve Antakya’dan Osmaniye, Mersin Tarsus kitap almak ve söyleşileri dinlemek için gelen kişilerin görülmesi de beni umutlandırdı. Fuara çok büyük bir ilgi vardı, öyle ki imza atarken konuştuğumuz bazı insanlar arabalarını park edecek yer bulamadıklarını aşırı kalabalık ve izdiham nedeniyle fuara girmekte zorlandıklarından bahsettiler. Bu durum hem biz yazarlar için hem de Türkiye’nin geleceği için umut vericidir. Türkiye okuyor. Türkiye’de kitap okunmuyor' sözünün geçerliliği yok"Gençlerin internet üzerinden e-kitap uygulamasını kullandığına ifade eden TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, "Türkiye'de kitap okunmadığı sözünün pek geçerliliği yok. Bu, dilimize yapışmış doğru olmayan bir söz. Teknoloji sadece belli yerlerden değil, çocukların çeşitli kaynaklardan kitaba ulaşmasını sağlıyor."

Editör: Barış Köksal