Sektörel Haber Portalı turizmnews.com İstanbul Temsilcisi ve Eski Anadolu Ajansı serbest muhabiri Fotoğraf sanatçısı Seçkin Yılmaz’ın 128 sayfadan oluşan "Kırsal Düşü" adlı kitabı Espas Sanat Kuram yayınlarından çıktı. Tasarımını sanatçının mimar kızı Tuğba Yalçın’ın gerçekleştirdiği kitabın danışmanlığını Orhan Cem Çetin yaptı. 128 sayfa olan kitapta, sanatçının 1999- 2016 yılları arasında çektiği 96 siyah beyaz fotoğraf bulunuyor.

Kitap, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve yarın başlayacak Fotoistanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali’nde okuyucularla buluşacak. Festival de sanatçının kitabında yer alan 30 fotoğrafta sergilenecek. 16 Ekim pazar günü Saat 17:30’da Ortaköy Yetimhanesi’nde kitabın imza günü etkinliği yapılacak.

Kitapta Dereköy’de 1999 yılından bu yana, çok kısa bir süre öncesine kadar bozulmadan gelen kırsal yaşantı, orada yaşayan insanların toprağa ve suya olan bağlılığını, inançları, geçmişi, yapıları, oyunları ve mutlulukları fotoğraflarla birlikte yer alıyor. Doğançay HES projesi ile sosyal ve ekonomik düzeni bozulan Dereköy’deki değişimi konu alan "Kırsal Düşü" bugüne kadar su yüzüne çıkmamış ve çok benzer hikayeleri olan diğer kırsal yaşantıları da fotoğraflarla anlatıyor.
Editör: Barış Köksal