Yaklaşık 300 şehit yakını ve gazi üyesi bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi kiralık yer bulamadığı için sokakta kalmakla karşı karşıya. Sadece üyelerinin aidatı ile ayakta durmaya çalışan derneğin 7 yıldır kirada oturduğu bina satılınca yeni ev sahibi binayı iş hanı yapmaya karar verdi. Bu nedenle Mart 2014'te kira sözleşmesi dolan dernek bir türlü kiralık yer bulamadı. Ev sahibi derneğe avukat aracılığıyla tebligat gönderdi. 
Dernek Başkanı Melahat Ongun, kendisinin 8 aydır başkan olduğunu belirterek, "Binamız satıldı. Mart ayında kira sözleşmemiz bitti. Mart ayından bu yana her an çıkarılma sözüyle karşılaşıyoruz, tebligatlar alıyoruz avukattan. Avukat geldi birkaç kez. En son avukat 'elektriğinizi, suyunuzu keseceğiz' dedi. Ben de herkesinkini kesin en son bizimki kalsın dedim" dedi.
Ongun, kiralık yer aradıklarını ancak bulamadıklarını belirterek şunları kaydetti:
"Valiliğe gittik valilik kamunun boş yeri varsa yerleştireceğini söyledi ama yoktu. Belediyeye gittik belediyenin de şu anda boş yerleri yokmuş; 'eğer kiraya çıkarsanız size kirada yardımcı oluruz' dediler. Ben de başkanım nereye kadar kirada yardımcı olacaksınız hadi bu yıl verdiniz öbür yıl ne olacak dedim. 'Biz burada olduğumuz sürece kiranıza yardımcı oluruz' dediler. Yine kiracı olacağız, yine kiralık yer arıyoruz. Keşke bize kucak açsalar gelin şuraya oturun deseler. Kiranızı düşünmeyin deseler. Umarım öyle biri çıkar da biz de yerimizi yurdumuzu biliriz. Buradan mecbur çıkacağız el mecbur. Çünkü burada kalmamız mümkün değil. Kiralık yer arıyoruz ama hala bulamadık. Keşke birisi gelin burası sizin dese de kiradan kurtulsak."
Sokağa atılmakla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Ongun, "Sokağa atarlarsa, çıkarırlarsa çadır kurarız herhalde ama sanmıyorum öyle bir şey yapacaklarını. Yaparlarsa o da mülk sahibinin ayıbı deriz. Biz de Merkez Park'a gider çadır kurarız. Bir şehit yakınları ve gazilerin barındığı dernekte kiracı olmak bu duruma düşmek elbette bizim hoşumuza gitmiyor. Fakat yapacak bir şey yok. Yapacak bir şey bulamıyoruz. Sürekli kiracı olduğumuzu söylüyoruz bunu bilen biliyor, böyle bir sorunumuz olduğunu herkes biliyor. Umarım biri bize yardım eder" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal