Adana Tiyatro Festivali’nin ilk konuğu, 28 - 29 Mart tarihlerinde Sadri Alışık Tiyatrosu olacak. Tiyatro, Haldun Taner’in ölümsüz eseri “Keşanlı Ali Destanı”nı 40 kişilik dev kadrosu ve orkestrası ile sahneye taşıyacak. “Keşanlı Ali Destanı”, büyük kentin varoşlarında yaşayan insanların öykülerini, iktidar, çıkar, aşk ilişkileri çevresinde gelişen olayları eğlenceli bir dille ele alıyor.
 
30 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu, müzikal dünyasının Oscar’ı olan Tony Ödülleri’ne 10 dalda aday olan ve “en iyi müzik”, “en iyi metin” ödülleriyle başarısı tescillenen ünlü Broadway müzikali “Sidikli Kasabası”nı sahneleyecek. Müzikal, dünyanın ısınıp suların azalmasıyla birlikte tuvalete girmenin özel bir şirketin denetimine verildiği ve tuvalet parasını ödeyemeyenlerin gizemli Sidikli Kasabası’na gönderildiği bir dünyayı sahneye taşıyor. Sidikli Kasabası müzikali, bu dünyada yeşeren bir aşk hikayesinin etrafında başlayan isyanı eğlenceli bir masal gibi anlatıyor.
 
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ KUKLA YAPIMINI ÖĞRENİYOR
Festivalin ilk atölye çalışması, Hakan Dündar ve Boğaçhan Sözmen’in yönetiminde, 28 Mart tarihinde düzenlenen “Atık Malzemeler ile Kukla Yapımı ve Oynatımı” olacak.
Atölyede, oyunculuk ve kukla ilişkisi, kukla oynatım teknikleri, oyuncak ve kukla arasındaki fark ve benzeşimler, televizyon ve sahnede kuklanın kullanımı konuları ele alınacak. Adana Devlet Tiyatrosu’nun çalışma stüdyosunda gerçekleşecek atölye çalışmasına Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencileri katılacak.
Editör: Barış Köksal