Ceyhan Öğretmenevi’nde yapılan seçim sonrası basın açıklaması yapan AK Parti'li Büyükşehir Meclis Üyesi Kent Konseyi Başkan Adayı Mustafa Kiraz, yaşanan adaletsizlik karşısında sessiz kalmayacaklarını ve hukuki olarak haklarını arayacaklarını söyledi.
Seçime itiraz edeceklerini ve gerekirse Anayase Mahkemesine kadar gideceklerini belirten Kiraz, “Ceyhan kamuoyu tarihinde ilk kez demokratik olmayan bir seçim yaşadı. Kaç kişinin oy kullandığı bile belli olmayan, adaylara söz hakkı tanınmayan, bir adayın itirazının ve verdiği dilekçenin dahi ele alınmadığı bir seçim yaşamış bulunuyoruz. Bugün burada yapılanları esfle kınıyorum. Bu seçimin adilane ve anlamlı bir seçim olduğuna inanmıyorum ve bu seçimin iptali içinde gerekli girişimlerde bulunacağım” dedi.

Yapılan seçimlerin burada kayıt altına alındığını ifade eden Kiraz, “Burada delege olmayan insanlar da oy kullanmıştır. İnsanların demokratik tercihleri hiçe sayılarak kapalı oy açık tasnif oylamadan korkularak, medeni cesaretlerini gösterememişlerdir. Seçimi kaybedeceğini anlayan diğer aday arkadaşımız demokratik ilkeleri göz ardı ederek açık oylamaya gitmiştir. Ne yazık ki Belediye Başkanlığı gücünü kullanarak, kendinin de konuşmasında belirttiği gibi, kendisinin 3 yıl önce Kent Konseyi Başkanlığına seçilmesinde büyük desteği ve çabası olduğunu ve kadim dostu olduğunu söylediği Selahattin Güler’in Divan Başkanı seçilmesini sağlayarak taraflı bir divan oluşturulmuş ve açık oylama yapılması sağlanmıştır. Böyle bir seçim Türkiye’de ilk defa yaşanmıştır. Bu seçim adil bir şekilde yapılmamıştır” şeklinde konuştu.

Seçimin yenilenmesi için her türlü hukuki haklarını kullanacaklarını belirten Kirz, “Ne yazık ki belgelerimizi imzalayarak teslim alan ve Kent Konseyi Genel Sekreteri oduğu söylenen Nesrin Acar resmi olarak Genel sekreter değildir. Bu seçimler her yönüyle geçersizdir gerekirse Anayasa Mahkemesine başvuracağım” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal