Kılıçdaroğlu, CHP'li Çukurova Belediyesi'nin Adana'da verceği iftar yemeği için saat 17.00'da Adana Havalimanı'na geldi. Kılıçdaroğlu'nu bekleyen kalabalık sevgi gösterisinde bulundu. Kılıçdaroğlu parti otobüsünden halkı selamlayarak CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nu belediye önünde yaklaşık 2 bin kişilik kalabalık karşıladı. Bu arada izdiham yaşandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş zor anlar yaşadı. Sözlü, Özgümüş ve basın mensupları uzun uğraş ardından belediyeye girebildi.

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, "Adana'ya da Adanalılara da her zaman güvendik. Ortadoğu bataklığının faturasını çeken illerden biri de Adana. Eğer Ortadoğu'da barışın ve huzurun gelmesini istiyorsak, Türkiye eskiden olduğu gibi Ortadoğu coğrafyasında etkin ve başarılı bir güç olmasını istiyorsak, oylarımızı Ekmeleddin Bey'e vereceğiz. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Ekmeleddin Bey, İslam İşbirliği Örgütü'nde genel sekreterlik yaparken 57 ülkeyi başarıyla yönetti. Bu süreçte Ekmeleddin Bey bizim için çok büyük bir fırsat. Ortodoğu'da Müslüman kanı akıyor. Birbirlerini öldürüyorlar. Bir mezhep savaşı var. Türkiye'nin ağırlığını koyup buna son vermesi lazım. Başarılı bir dış politika izlemesi lazım. Bu nedenle Ekmeleddin Bey'e sadece Türkiye ve Ortadoğu'nu değil bütün dünyanın ihtiyacı var" diye konuştu.

Sandığı tekrar hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Barış mı istiyoruz adres belli. Huzur mu istiyoruz adres belli. Ortadoğu'da kanın akmasını istemiyor musunuz adres belli" dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun uzlaşma adayı olduğunu anlatan Kılıçdardoğlu, "Ekmeleddin Bey'i sadece CHP'nin adayı değil, MHP'nin de adayı değil. 9 parti birden destekliyor. Büyük bir toplumsal uzlaşma sağlıyoruz. Demokrasi mücadelesi veriyoruz. Türkiye'nin çıkarlarını partinin çıkarlarının önüne aldık. Ülkenin bir barışa huzura ihtiyacı var" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu daha sonra Çukurova Belediyesi'ne ziyarete gitti.
Editör: Barış Köksal