Edinilen bilgiye göre, 34 yaşındaki Alpay Özcan 8 Mart 2012 de evden çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. Bunun üzerine ailesi Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'ne başvuru yaptı. Yapılan başvuru üzerine polis her yerde Özcan'ı aramaya başladı. Ancak, yapılan tüm çalışmalara rağmen Özcan aradan iki yıl geçmesine rağmen bulunamadı. Bunun üzerine polis, Özcan'ın Türkiye'de olmadığını yurt dışına çıkabilme ihtimali üzerinde durdu. Yapılan bu değerlendirmenin ardından interpol ile irtibata geçilerek Özcan'ın bulunması için yurt dışında çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma sonucunda Özcan'ın sağ olduğu ve İtalya'da bulunduğu belirlendi.

İNSAN KAÇAKÇILIĞI SUÇUNDAN HAPİS CEZASI ALMIŞ

Polis, Özcan'ı İtalya'dan getirtmek için girişimlerde bulundu. Ancak yapılan yasal başvurularda, Özcan'ın İtalya'ya yasa dışı yollardan insan sokmaya çalışırken yakalandığı bu nedenle mahkemede yargılanarak "insan kaçakçılığı" suçlamasıyla 6 yıl 5 ay hapis cezası aldığı öğrenildi.

Özcan'ın, İtalya'nın Siano kentindeki Via Tre Fontane Siano Cantanzaro Cezaevi'nde yattığı belirlendi. Bunun üzerine polis, Özcan'ın ailesine, Alpay Özcan'ı İtalya'da bulduklarını ancak insan kaçakçılığı suçundan cezaevine düştüğünü belirlediklerini bildirdi.

Editör: Barış Köksal