Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de katıldığı 63. Danışma Meclisi Toplantısında bir konuşma yapan Pamuk, “Başbakanımızı çekemeyenler ondan kurtulmak için ona her türlü iftira ve hakareti yaptılar. Adeta Başbakanımız Hz. Yusuf gibi zindanlara atıldı. Allah Genel Başkanımızı zindanlardan çıkarıp Türkiye’ye başbakan yaptı. Millete söyleyecek sözü olmayan ve kendine güveni olmayanlar hala bu yollara tevessül ediyorlar. Fakat her defasında Allah onların oyunlarını boşa çıkardı, kazdıkları kuyulara kendileri düştüler” dedi.
AK Parti’nin oylarını sürekli artırdığını söyleyen Pamuk, şöyle devam etti:
“Başbakanımızı tanıyanlar O’nun halk tarafından destekleneceğini çok iyi biliyorlardı. Halkın bu teveccühünü engellemek için, halkın onu tanımamasını veya yanlış tanımasını sağlamak için tezvirat yaptılar. Fakat her şeye rağmen halkın çeşitli kesimleri onu tanıdıkça ona desteğini artırdı. AK Parti her seçimde 5 milyon oy artırarak yüzde 50’yi geçti.”
Seyhan’da Seçim Koordinasyon Merkezini kurduklarını ve sandık çalışmalarına başladıklarını belirten Pamuk, “Seyhan’da 78 bin üyemiz, 15 bin kişilik teşkilatımız ve 7 bin kişilik sandık görevlimiz var. Eğitim ve motivasyon çalışmalarımız başladı. Seyhan’da seçime hazırız. Seçim takviminin açıklanmasını bekliyoruz. Seçim takviminin açıklanması ile birlikte alanlarda olacağız. Seyhan ve Büyükşehir Belediyelerini kazanmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.
Yan gelip yatmakla seçim kazanılamayacağını ifade eden Pamuk, “Seçimi kazanmanın stratejisi çok çalışmak, halkın gönlünü kazanmak ve sandığa sahip çıkmaktır. Biz bu stratejiye uygun olarak gerekli altyapıyı hazırladık. Şimdi mahallelerde gerekli eğitim çalışmaları ile yoğun bir tempoda çalışıyoruz” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal