Düzenledikleri iftar programına katılan vatandaşlara hitap eden Pamuk. "Bereket paylaşımdadır. Paylaşımın olmadığı yerde bereket olmaz. Bizim kurduğumuz bu sofralar “Gönül sofraları”dır. Çünkü bu yemekler, hayırseverlerin ikramı, çalışanlar da teşkilatımızın gönüllüleridir. Bu sofralarda sevgi vardır. Her akşam ayrı bir mahallede 2000 vatandaşımızla beraber iftar açarak, paylaşım ve beraberliği yaygınlaştırmak istiyoruz” diye konuştu.
Ramazanın bereket ve paylaşım ayı olduğunu söyleyen Pamuk şöyle devam etti:
“Ramazan'ın bereketi ve feyziyle bu ayda sosyal yardımlaşma duygularımız daha da kabarıyor. Fitre ve zekat ayında fakir fukaranın farkına varılıyor. Ramazan sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan bir fırsattır. Ramazanın bereketinden, tüm Seyhan halkının faydalanmasını istiyoruz. Kentimizde ve ülkemizde insanların kardeşçe duygular içerisinde, birbirleriyle beraber gönül sofralarında bir araya gelmesini arzuluyoruz.”

Ramazan’ın insanlık için bir fırsat olduğunu belirten Pamuk, “Ülkemiz gelişip büyürken komşuluk ve hemşehrilik ilişkilerimizi de geliştirmek istiyoruz. Bunun için Ramazan bir fırsattır. İnsanlar arasında sevgi muhabbet daha da yaygınlaşır. Çünkü Ramazan ayı adeta yoğunlaştırılmış bir arınma ve manevi eğitim ayıdır” dedi.
Editör: Barış Köksal