Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, yönetim kurulu üyeleri ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık ile Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur’un da katıldığı eyleme, Kasaplar Çarşısı esnafı ile vatandaşlar destek verdi. Esnafın, çarşı içinde mangal kurup sucuk pişirerek yaptığı eylemde konuşan Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ da, 13 Şubat 2015 tarihinde yayınlanan Et Tebliği’nin kabul edilemez olduğunu ve gereken itirazları yaptıklarını söyledi. Bu organizasyonu yapan Adana Kasaplar Odası Başkanı M.Saruhan Yağmur ile destek için Hatay, Osmaniye, Mersin, Antalya, Kırıkkale’den gelen oda başkanlarına ve etkinliğe destek verenlere teşekkür etti. 

Yeni Et Tebliği ile bundan sonra kasapların sucuk ve köfte yapamayacağı için iş yapamaz duruma düşeceklerini söyleyen Yalçındağ, “Bu yönetmelik, 5 sanayicinin işlerini geliştirmesine hizmet edecek. Başka bir izahı yok. Adana kebabı ile ünlüdür. Etsiz kebap olur mu? Sizler odanıza, federasyonunuza sahip çıkın, bizler de sizler için gereken mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Bu tebliğ ya düzelecek ya düzelecek, başka yolu yok. Bundan sonra sesimizi daha gür çıkaracağız. Biz bu meselenin çözümü için bakanlık müsteşarı ile görüştük, anlattık derdimizi. Bu sıkıntının çözülmesi gerek. Hiçbir şey aniden yapılmaz dedik. Tebliğ kanunun üstünde olamaz. Devletimiz ile mahkemelik olmak istemiyoruz” diye konuştu. 

Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık da, Bakanlığın kasap esnafını zora düşürecek bu kararını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. Barışık, küçük esnaf ve sanatkarlar olarak kimseden bir destek, teşvik istemediklerini belirterek şunları söyledi: "Kendi sermayemizle işimizi kurar, ailemizin nafakasını çıkarmak için çalışır istihdam oluşturur, işsizliğe çözüm oluruz. Sizin hak ve menfaatlerine olan yasalara karşı çıkmak için buradayız. Kendi meselesine sahip çıkmayanlar, ileride hiçbir şekilde bizim sahibimiz yok diyemez. Siz de meselesine sahip çıkın,sesinizi yükseltin." Sonra çarşı içinde kurulan mangalda pişirilen sucuklar vatandaşlar ile katılımcılara ekmek arası dağıtıldı, yeni Et Tebliği alkışlarla protesto edildi. 
Editör: Barış Köksal