Etüt merkezinde eğitim gören öğrencilere derslerinde yardımcı olacak hazırlık kitapları ile soru bankaları hediye edildi.

Seyhan Belediyesi olarak eğitime önem verdiklerini belirten BaşkanKaralar, eğitimli kişilerin bilinçli uygar insanlar olduğunu söyledi. Karalar, "Seyhan Belediyesi olarak eğitime katkı olarak çok şey yapacağız. Gençlerimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e laik gençler olacağınıza inanıyoruz. Eğitim, her şeyden önemli. Sağlıktan dahi önemli. Eğitimli insan sağlığını da koruyan insandır. Eğitimli insan, bilinçli insandır, uygar insandır. Eğitimli insan, ülkesin koruyan, ülkesine faydalı olan insandır. Eğitime her şeyden daha fazla özen göstermemiz gerekli. Bizde bu anlamda elimizden geleni fazlasıyla yapmaya özen göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM PARASIZ OLMALI"

Her bireyin eğitim hakkı olduğuna ve eğitimin parasız olması gerektiğini söyleyen Karalar, ailelerin çocuklarını dershaneye gönderebilmek için büyük bir maddi yükün altına girdiğini belirtti. Karalar, "Eğitim, bizlerin döneminde daha da az paralıydı. Şimdi ise öyle değil. Bizde ailelerin yükünü biraz daha almak istiyoruz. Bunun içinde buradan başlayacağız. Eğitim, muhakkak ve muhakkak parasız ve fırsat eşitliği içerisinde olmalı. Alileri dershane parasından kurtarmak istiyoruz. 11 adet Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezlerimiz (SEYMER) var. Biz bu sayıyı 13'e çıkaracağız. Buralarda Üniversite imtihanlarına hazırlık derslerinde yardımcı olacağız. Biz evlatlarımızın doğru düzgün yetişmesini istiyoruz. Dershaneye oğlunu gönderen bir ailenin cebinden en az 3 bin lira çıkıyor. Bu ücret diğer ihtiyaçlarla birlikte 5 bin lirayı buluyor. Buda alilere olağanüstü bir yük getiriyor. Biz bu anlamda ne yapabilirsek yapacağız" şeklinde konuştu.

KAYDER Başkanı Orhan Üstekidağ'da desteklerinden dolayı Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kitaplar gençlere teslim edildi.

Editör: Barış Köksal