Karaisalı Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Toplantıda konuşan Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, Karaisalı’nın, TUİK verilerine göre 250-270 bin arasında göç veren bir ilçe olduğunu belirterek, tarım ve hayvancılık alanında ne yapılmasını tartışmak için burada olduklarını söyledi. İlçenin istihdam artırıcı bir hale getirilmesini ifade eden Kaymakam Tunç, toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Adana Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül de konuşmasında Karaisalı’nın ilçe nüfusunun az olmasına karşılık Adana’da özgül ağırlığının yüksek bir ilçe olduğunu ve bu nedenle Karaisalı’ya ayrı bir önem verdiklerini vurguladı. Aygül, organik ve iyi tarım uygulamalarında Adana’nın en başarılı bir ilçe olduğunu kaydederek, daha sonra sinevizyon eşliğinde Adana ve Karaisalı’da gerçekleştirilen kırsal ve ekonomik kalkınma uygulamalarını anlattı. Aygül, “Karaisalı’nın en büyük potansiyeli tarım ve hayvancılıktır. Meyvecilik artırılmalıdır. Benim özel önerim az su isteyen üzümcülük çalışmalarına ağırlık verilmelidir” diye konuştu.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ise, kendisinin de ziraat mühendisi olduğunu ifade ederek, ilçenin ekonomisinin en önemli gelir kaynağının tarım ve hayvancılığa dayandığını, bu konuda sıkıntıları ve çözüm yollarını da bildiğini söyledi. Aslan, ilçede göçü hayvancılık ve tarım gelirlerini artırmanın yanı sıra turizmle de önlenebileceğini, bu konuda hazırlayacakları projeleri de tabana yayacaklarını vurguladı.

Karaisalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Tunaz da konuşmasında ilçenin tarım ve hayvancılığına ilişkin sayılar vererek, “Karaisalı İlçemiz için bunlar yeterli midir dereniz hayır, çünkü daha çok çalışıp, daha çok üretip, ilçemizi daha üst basamaklara taşıyacağız. Sizlerin de değerli görüşlerini alarak ortak akıl ile bir strateji belirleyerek önümüzdeki 10 yıl için hedefler koyup, bu hedeflere var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın daveti üzerine toplantıya katılan eski Kaymakamlardan Yılmaz Aydoğan, Karaisalı gibi küçük ilçelerde kırsal kalkınmalardan desteklerden yararlanmak üzere örgütlenilmesini önerdi. Bu konuda Karaisalı’da bir model geliştirilmesini isteyen Aydoğan, “Bu konuda İlçe Belediyemizin bir çalışması bulunmaktadır. Olgunlaştığında kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

Daha sonra Karaisalı Kaymakam Mehmet Tunç’un yönetiminde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, İlçe Müdürü Hüseyin Tunaz, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve Ziraat Odası Başkanı Mahmut Metin tarafından toplantıya katılanların sorularına cevap verdiler.
Editör: Barış Köksal