Manavgat'ın Yukarı Hisar Mahallesindeki 1. Noterin arkasında bulunan Maraton Kahvehanesi hunharca işlenen bir cinayete sahne oldu. 

1967 Urfa doğumlu Ali Şahin, Maraton Kahvehanesinde bir arkadaşıyla oyun oynadığı sırada, adının Hasan Bacaksız olduğu belirlenen bir kişi Ali Şahin’in arkasından sessizce gelerek gazetenin içerisinden çıkardığı bıçakla önce boğazına, sonra kalbine ardından karnına bıçağı sapladı. 

Ali Şahin, kahvehanede bulunanların şaşkın bakışları arasında kanlar içerisinde sandalyeden yere düşerken, yanında bulunan üvey oğlu Yusuf Bektaşan kaçmakta olan Hasan Bacaksız’ın üzerine atlayarak elindeki bıçağı almaya çalıştı. Boğuşma sırasında Yusuf Bektaşan kolu ve elinden bıçaklanmasına rağmen şahsı bırakmazken diğer vatandaşlarında müdahalesiyle Hasan Bacaksız yakalanarak olay yerine gelen emniyet güçlerine teslim edildi. 
Polise olayı anlatan Ali Şahin’in beraber oyun oynadığı Hasan Kiraz, olayın bir anda olduğunu, ne olduğunu anlayamadan tanımadıkları bir şahsın elindeki gazeteden çıkardığı bıçağı ‘Namusum için’ diyerek Ali Şahin’in boğazına ve vücuduna saplamaya başladığını, kaçarken de oğlu Yusuf’un şahsın üzerine atlayarak boğuşmaya başladığını, diğer vatandaşlarında yakalayarak etkisiz hale getirdiklerini söyledi.

Olayda yaralanan Yusuf Bektaşan, Manavgat Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Alanya’ya gönderildi. Olayı duyarak hastaneye koşan Ali Şahin’in eski eşi ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Ali Şahin’in 6 yıl önce Adana’dan Hasan Bacaksız’ın karısı Gülfinaz Bacaksız’ı kaçırarak Manavgat’a geldiği ve 6 yıldır Manavgat’ta birlikte yaşadığı, bu süreçte Hasan Bacaksız tarafından ölümle tehdit edildiği olayın bu yüzden işlenmiş olabileceği bildirildi.
Editör: Barış Köksal