Vali Coş İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yeterli ödenek sağlanmasına rağmen yatırımların çok yavaş ilerlediğini belirterek, “Rakamlar burada, o yüzden hiç şöyle, böyle demeye gerek yok. Yapılanlar vardır, bir şeyler yapılmıştır ama yapılamayanları da konuşmamız, hesabını vermemiz lazım” diye konuştu.
Mahalli idarelerdeki yeni yapılanma sonucunda yürürlüğe giren Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın görevine dikkat çeken Vali Coş, rehberlik ve denetim işlerine ağırlık verilerek, yatırım işlerini yürütemeyen, geciktiren kurum yetkililerine sebeplerin sorulacağı, makul sebepler ortaya konmadığı takdirde ise yasal işlem yapılacağını vurguladı. 

“Hiç kimse hakkında soruşturma yapmaya çok meraklı değiliz” ifadesini kullanan Vali Coş, şöyle devam etti: 
“Burada bürokrasi olarak yetersizliğimiz var, başarısızlığımız var. Bu başarısızlığı sorgulamamız ve ortadan kaldırmamız lazım. En azından 2014 yılında bunun olmaması lazım. Bunun için de hepimize görev düşüyor. Eskiden, 'Para yok ki yatırım yapalım' derdik, şimdi para var harcayamıyoruz. Bunu açıklamak mümkün değil. Pek çok kamu kuruluşunda benzer durumlar var. Biz, Valilik olarak bu konuyu araştırdığımız soruşturduğumuz zaman da çok soruşturma yapmakla suçlanıyoruz. Bizim görevimiz de bunları araştırmak ve soruşturmak. Soruşturmaya da devam edeceğiz. Yeni yasayla verilen bir yetkimiz daha var. Bazı temel kamu hizmetlerinde eksiklik ve aksaklık görülürse eğer, o kamu kuruluşları o hizmetleri yerine getirmekte acze düşerse, bizim Valilik olarak o hizmeti yaptırmak, bedelini ilgili kurumdan tahsil etmekle görevli ve yetkiliyiz. Bunu da herkes iyi bilsin, işini iyi yapsın. Yoksa biz devreye girip, o eksikliği gidermek ve gereğini yapmak, vatandaşı sıkıntıdan kurtarmakla mükellefiz.”
Geçtiğimiz günlerde Denizli Mahallesi'ndeki alt geçit inşaatı sırasında yaşanan kazada ölen bir vatandaşı ve Gezi Olayları sırasında Atatürk Caddesi'ndeki alt geçit inşaatından düşen polis memurunu hatırlatan Vali Coş, Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı güvenlik tedbirlerinin yetersiz olduğunu ve vatandaşların can güvenliği için daha dikkatli önlemler alınması gerektiğini kaydetti.
Editör: Barış Köksal