Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Gürselpaşa Mahallesi'nde oturan Furkan Çavuş, babasının yeni aldığı motosiklet ile dolaşırken, Kıyıboyu Caddesi'nde el kaldıran Muhammet Emin A.'nın (18) yanında durdu. Akalın, "Kardeş, şu ilerideki inşaata gideceğim ama çok yürüdüm ve yoruldum beni oraya kadar götürür müsün" dedi. Çavuş, motosikletinin arkasına bindirdiği şahsı inşaata kadar götürdü. İnşaata gelince duran Çavuş "Hadi geldik aşağı in" dedi. Ancak zanlı motosikletten inmeyerek Çavuş'a yumruk atıp motosikletten düşürdü. Şahıs daha sonra motosikleti alıp kaçtı. Bunun üzerine Çavuş polisi aradı. Olay yerine gelen polis Çavuş'tan zanlının eşkalini alıp çevrede araştırma yaptı. 

Polis kısa zamanda zanlıyı bir arkadaşıyla birlikte bir pastanenin önünde motosikletin üzerinde yakaladı. Emniyete getirilen şahıs motosikleti gasp ettiğini inkar etti. Yapılan araştırmada zanlının 8 Eylül 2014 günü de bir kadının çantasını kapkaç yöntemiyle alıp kaçtığı belirlendi. 

Zanlı iki olayda da müştekiler tarafından teşhis edildi. İki dosyadan adliyeye sevk edilen şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Editör: Barış Köksal