Alınan bilgiye göre, 2006 yılında meydana gelen olayda, bir cinayet olayına karışan Emrah A. (27), Mikail K. (28) ve Özkan Ç. (27), 10 yıl önce yargılanıp Hatay Cezaevi çocuk koğuşuna gönderildi. 

Üç hükümlünün bulunduğu koğuşa bir süre sonra "çocuklara fiili livatada" bulunmak suçundan 14 yaşındaki M.A. ve B.A. getirildi. 

İddiaya göre, iki çocuğun başka bir çocuğa fiili livatada bulunduğunu öğrenen Emrah A., Mikail K. ve Özkan Ç. kendilerince ceza vermek amacıyla önce çocukları akşam soyundurup etek giydirerek dans ettirdi. 3 kişi daha sonra çocukları soyundurup diğer hükümlülerin tecavüz etmesini sağladı. İki çocuk cezaevinde olduğu için kimseye bir şey anlatamadı. 

Cinayet sanıkları cezalarını çektikten sonra serbest kaldı. Çocuklar 3 hükümlü serbest kalınca durumu cezaevine ve kendilerini ziyarete gelen ailelerine anlattı. Aileler de durumu ceazevi yönetimine bildirerek şikayetçi oldu. 
Cezaevi yetkilileri ise polise durumu bildirdi. Şikayet üzerine harekete geçen polis, Emrah A, Mikail K. ve Özkan Ç'yi gözaltına aldı.

Önce tutuklu yargılanan şahıslar daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şahıslar mahkemede verdikleri ifadelerinde de cinayetten Hatay Cezaevinde yatarken 2 çocuğun çocuklara fiili livata suçu işleyip aynı koğuşa geldiğini bu nedenle çocuklara fiili livatada bulunduklarını kabul etti. 

Yerel mahkeme 3 sanığa 12'şer yıl 4 ay 21 gün hapis cezası verdi. Sanıklar, bu cezayı fazla bularak kararı Yargıtay'a götürdü. Ancak Yargıtay'da kararı onadı. Kararın onanmasının ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri, 3 kişiyi Sarıçam ilçesindeki evlerinde şafak vakti yapılan operasyonla yakaladı.
Emrah A, Mikail K. ve Özkan Ç., cezaevinde işledikleri suç nedeniyle 10 yıl sonra emniyetteki işlemlerin ardından önce adliyeye oradan da cezaevine gönderildi. Şahısların, çocuklara ne kadar kötü bir şey olduğunu göstermek için fiili livata yaptıklarını söylediği öğrenildi.
Editör: Barış Köksal