TÜGİAD ve AGİAD’ın birlikte gerçekleştirdikleri toplantının konusunu ağırlıklı olarak her iki derneğin ortak projeleri oluşturdu. Oldukça verimli geçen toplantılar nedeniyle TÜGİAD Çukurova Şubesi Başkanı Armağan Öner, AGİAD Başkanı Noyaner ve Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

Toplantıda bir konuşma yapan AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, Adana-Mersin hinterlantının, sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın hatta tüm dünyanın gelişmeye en açık bölgesi durumunda olduğunu belirtti. Komşu şehirler olan Adana ve Mersin’in birbirlerine yakınlık, aralarındaki kolay ulaşım ağı, kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacılığına uygunluğu, her mevsim uygun ve benzer iklim tarzı göstermeleri nedeniyle yatırımcılar için çok cazip bir yatırım noktası olacağını kaydetti.

GÜÇBİRLİĞİ DAHA RAHAT YOL ALDIRIR

Adana ve Mersin’in birlikte güç birliği yapmaları halinde daha rahat yol alacaklarını kaydeden AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, “Doğu Akdeniz’de Adana ve Mersin’i içine almayan bir gelişme bölgesi düşünülemez. Her iki şehir de gerek sanayi geçmişleri, gerek geniş ölçekli hava ve deniz limanlarına sahip olmaları, transit taşımacılık geleneği içinde yer almaları gerekse uygun yatırım iklimi nedeniyle bugün ekonomik, sanayi ve trafik açısından tıkanmış olan Marmara Bölgesi’nin tek alternatifidir“ diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN AVANTAJLI YATIRIM BÖLGESİ

Bölgenin Türkiye’nin en avantajlı yatırım bölgesi olduğunu vurgulayan Noyaner, “Adana-Mersin hattı Asya, Ortadoğu, Kafkas ülkeleri ve Afrika pazarlarının ortasında yer alması, bereketli toprakları, uygun iklimi, büyük limanları barındırması, Mersin ve Yumurtalık Serbest Bölgesi, BTC tesisleri, Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi, karayolu, demiryolu, havayolu ve deniz taşımacılığına uygunluğu yatırım için avantajlı konumunu korumaktadır" ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal