Adana'da bir vatandaş, intihar eden yaşlı adamın cesedini cep telefonuyla çekip sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptı. 


Edinilen bilgiye göre, olay Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, psikolojik sorunları nedeniyle bunalımda olan emekli Mehmet Çelik (62) 3. kattaki evinde tek başına otururken camdan aşağı atlayıp intihar etti. Sesi duyup apartmandan aşağı bakan komşuları hemen olayı polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Bu arada, intihar olayını duyan İbrahim İnce de elektrikli bisikletine binip olay yerine geldi. Polis ve sağlık ekipleri çalışma yaparken İnce, cep telefonunu çıkartıp sosyal medyadan arkadaşlarına canlı yayın yapmaya başladı. İnce bir taraftan da olay yerinde ne olup bittiğini arkadaşlarına anlattı.

"İnsan hayatı bu kadar ucuz mu"

İnce bir süre daha canlı yayına devam etti. Hem cesedi hem de şahsın atladığı yeri ve etrafı tek tek sosyal medyadan arkadaşlarına gösteren İnce, basın mensuplarının ne yaptığını sorması üzerine ise, "Kameraya alıyorum Facebook üzerinden arkadaşlara canlı yayın yapıyorum. Bizim karşı apartmanın kapıcısı söyledi 3’üncü kattan biri kendini aşağıya atmış diye. Adresi öğrenip geldim ve burayı çekiyorum canlı yayın yapıyorum. Facebook’ta yayınlıyorum, insan hayatı bu kadar ucuz mu gibisinden anlatıyorum arkadaşlarıma" diye yanıt verdi.

İbrahim İnce daha sonra hiçbir şey olmamış gibi elektrikli bisikletine binip olay yerinden uzaklaştı. Çelik'in cenazesi ise otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

Editör: Barış Köksal