Adaylar Artıyor; Hüseyin Sözlü de Aday

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı. 

Ahaport isimli Adana’nın yerel haber sitesinin sahibi Yüksel Evsen, “Bu bir tahmin değil. Böyle bir iddiayı doğrulatmadan yazmam. Sayın Hüseyin Sözlü gelecek hafta MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklıyor. Başkanın kendisiyle de konuştum, açıklama çok yakında!” diyerek Sözlü’nün Genel Başkanlığa aday olacağını açıkladı. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Altın Koza AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevini yürüten Yüksel Evsen, Hüseyin Sözlü’ye ve MHP’ye yakınlığıyla tanınan bir isim.

Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ’ın muhalif kanadı oluşturduğu MHP’de kritik bir Mayıs ayı geride kalmak üzere ancak ay henüz bitmemişken yeni gelişmeler de meydana geldi. Dün Yargıtay’ın “Olağanüstü kongreye gidilmeli” kararının ardından Devlet Bahçeli “hodri meydan” dercesine, Olağanüstü kongrenin herkesin beklediği tüzük değişikliği için değil, doğrudan “genel başkan seçimi” için olacağını dile getirdi. Bu gelişmenin ardından Devlet Bahçeli’nin amacının adayları hazırlıksız yakalamak olup olmadığı tartışıldı.

Koray Aydın İtiraz Etti

CNN Türk canlı yayınında Saynur Tezel’in sorularını yanıtlayan Koray Aydın, “içtüzük belli. Olağanüstü kongrede başkan seçimi yapılamaz. Öyle kafamıza göre bu kongre başkan seçeceğiz diyemeyiz” dedi. Koray Aydın ve muhaliflerin asıl istediği de genel başkan seçimi olduğu halde Koray Aydın’ın niçin bu şekilde konuştuğu ve diğer muhaliflerin buna itiraz edip etmeyeceği merak konusu. Ancak hukuki açıdan Koray Aydın’ın sözlerinin doğruluk payı var.

Şu ana Kadar 6 Aday Var

Haziran’ın son haftası veya Temmuz’un ilk haftası yapılması tahmin edilen kongrede şu ana kadar başkan adaylığını açıklayan 6 isim bulunuyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yanısıra “muhalif” adıyla anılan Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümiz Özdağ dörtlüsünün yanısıra Hüseyin Sözlü’nün de eklenmesi sonucu 6 kişinin aday olacağı düşünülüyor.

Bazı Adaylar Elenebilir

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatıyla hakkında ihraç süreci başlatılan 4 kişilik muhalif kanadın seçime girip girmeyeceği şüpheli. İlçe ilçe dolaşan adayların para kaynaklarını “Panama ve Okyanus Ötesi”ne bağlayan Devlet Bahçeli Özellikle Sinan Oğan ve Meral Akşener’i ihraç etmek istiyor.

Koray Aydın’ı İşaret Etmişti

15 Mayıs’tan sonraki grup toplantısının çıkışında soruları yanıtlayan Devlet Bahçeli “içlerinden sadece Koray Aydın kardeşimiz gerçek bir ülkücüdür” sözlerini sarfetmiş ve “acaba kongre kararı çıkarsa Koray Aydın lehine adaylıktan çekilecek mi” şeklinde düşüncelere sebep olmuştu. Kaynak: 5haber

Editör: Barış Köksal