Büyük Önder Mustafa Mustafa Kemal Atatürk’ün, bir imparatorluğun küllerinden yeni, çağdaş, bağımsız ve güçlü bir Türk Devleti oluşturmak için uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkıp, Türk Milleti’nin gücünü arkasına alarak, amaçlarına teker teker ulaştığını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, “1. Dünya Savaşı’nın sonunda ağır bir yenilgi alarak düşmana teslim olan Osmanlı İmparatorluğu’na rağmen Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’nin ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk, önce Türk yurdunu dünyaya örnek teşkil edecek bir milli mücadele örneğiyle düşman işgalinden kurtardı. Ardından çağdaş, güçlü ve zengin bir Türkiye oluşturmak için bir dizi ilke ve inkılabı hayata geçirdi. Genç Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş değerler üzerine inşa etmek için yoğun çaba gösteren ve adeta bir gelecek bilimcisi gibi çalışan Mustafa Kemal Atatürk, kısa sürede amaçlarına ulaştı ve hedefi Çağdaş Muasır Medeniyet Seviyesi olan bir ülkeyi Türk Milleti’ne armağan etti” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’yle, Türk Milleti’nin gönlünde daima varlığını sürdüreceğini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerine şöyle devam etti:

“Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin ancak ve ancak köklü demokrasi, güçlü ekonomi ve tam bağımsız yapısıyla bölgede varlığını sürdürebileceğini öngördüğü için, Cumhuriyetin önüne koyduğu hedefler ve yaptığı yenilikler daima bu yönde olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk çok iyi biliyordu ki; Türkiye Cumhuriyeti köklü bir demokrasiyi yaşamaya başladığında, refah toplumu özelliklerini kazanacak ve sonsuzluğa uzanacaktır. Bugün Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkılması konusunda çok daha fazla hassasiyet gösterilmesi gereken günlerden geçiyoruz.”

Başkan Hüseyin Sözlü, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını belirterek, Türk Milleti’nin Atatürk’ün gösterdiği yoldan giderek sonsuza kadar yaşama kararlılığından ödün vermeyeceğine inandığını belirtti.

Editör: Barış Köksal