Fastfood katında Akademi Mizansen Gösteri Sanatları Akademisi’nin geleneksel kıyafetler giyen animasyon elemanları tarafından ziyaretçilere ücretsiz olarak hurma ikramı yapılıyor.
Ramazan’ın sembolü olan ve en fazla tüketimi bu ayda yapılan hurma, ziyaretçilere bu meyvenin faydalarını da hatırlatıyor. Anavatanı, kaynaklarda “Mezopotamya” bölgesi olarak geçen, günümüzde ise çoğunlukla Arap yarımadasında, Ortadoğu'da, Kuzey Afrika bölgesi ile güney ve Doğu Akdeniz kıyılarında yetişen hurma, İslam dininde bereketi de simgeliyor.

Hurmanın faydaları ise saymakla bitmiyor. Kan dolaşımını hızlandıran hurma, vitamin deposu olması nedeniyle de enerji veriyor. Hurma aynı zamanda çağın vebası olarak bilinen ve tüm dünyada hızla yayılan kanser hastalığını önlemede önemli bir etken olarak gösteriliyor.

Vücudun yaşlanma belirtilerini azaltan hurma, cildi besliyor, hamilelik ve güneş lekelerinin tedavisinde olumlu etki yapıyor. İçerdiği demir sayesinde, kansızlığa iyi geliyor. B1 ve B2 vitaminlerini bir arada bulunduran hurma, karaciğeri kuvvetlendiriyor, boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi geliyor. Bu nedenle uzmanlar, hurmanın sadece Ramazan'da değil her zaman tüketilmesini öneriyorlar.
Hepsinden önemlisi hurma ile oruç açmak, peygamber efendimizin sünnetleri arasında yer alıyor.
Editör: Barış Köksal